Studenten Sociaal Werk aan het woord

Oud-studente Marieke Maes

"De visie van de opleiding om de inzichten van onderzoekers, beleidsmakers en praktijkwerkers te verenigen, zie ik als één van de grootste pluspunten"

Oud-studente Farah Arrousi

"De meerwaarde van de master, dat zijn voor mij twee zaken: onderzoek en beleid. Praktijk en theorie is nodig om onderzoek te kunnen doen. En onderzoek is dan weer nodig om gerichte beleidsaanbevelingen te schrijven."

Oud-studente Joni Van Damme

"De meerwaarde van deze master voor mij is dat je sociaal werk-praktijken aan de hand van wetenschappelijke kaders leert analyseren en dat je leert om kritisch te kijken naar het beleid."

Oud-studente Yasmia Setta

"Ik heb o.a. gekozen voor deze masteropleiding omdat de inhoud me enorm interesseerde. Vooral dat je rond beleid leert werken, hoe je aan beleidsbeïnvloeding kan doen, hoe je beleid kan maken en de focus op de stad, maatschappelijke structuren, sociale ongelijkheid, … ."

Oud-studente Diete Fockaert

"Je leert kritisch kijken naar sociaal werk, naar de achterliggende mechanismen, hoe wordt het beleid toegepast. Maar ook naar de toekomst toe: Waar gaan we naartoe met het sociaal werk en hoe kunnen we bv technologie toepassen om een betere hulpverlening te bieden."

Oud-studente Yousra Aoufi

“In mijn professionele bacheloropleiding heb ik vooral geleerd over interventies op micro- en meso-niveau. In de master Sociaal Werk ga je naar het volgende ‘level’: interventies op macroniveau, met focus op beleid en onderzoek”