Master in de verpleegkunde en de vroedkunde

Master verpleeg- en vroedkunde

​Je opleiding

Je kan de master in de verpleegkunde en de vroedkunde volgen na een professionele bachelor in de verpleegkunde of de vroedkunde. De opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de hogescholen die deze professionele bachelors aanbieden: de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, de Karel de Grote-Hogeschool en de HZ University of Applied Sciences.

Na je professionele bachelor moet je eerst een schakelprogramma van 60 studiepunten volgen, voor je met het masterprogramma kan starten.

In de master kies je 1 van de 4 afstudeerrichtingen: klinisch gericht voor verpleegkunde of voor vroedkunde, of kies voor een afstudeerrichting die managementgericht of onderzoeksgericht is.

Vragen stel je rechtstreeks aan je professoren en assistenten en er is aandacht voor jouw inbreng. Doordat de colleges plaatsvinden op dinsdag en donderdag, telkens ‘s namiddags en ’s avonds, is de opleiding toegankelijk voor werkstudenten.

Je toekomst

De master in de verpleegkunde en de vroedkunde biedt heel wat jobmogelijkheden. Je kan aan de slag in ziekenhuizen, gezondheidscentra, thuiszorgorganisaties, ziektekostenverzekeraars, overheidsinstellingen op het gebied van de gezondheidszorg en onderzoeksinstituten.

Je bent klaar om aan de slag te gaan als verpleegkundig specialist of vroedvrouw specialist, leidinggevende in de zorgsector, wetenschapper of academicus: jouw interesse is bepalend.