Sport op en rond de campus

Ben je sportief aangelegd? Dan heb je geluk, want aan sportieve ontspanning is er geen gebrek aan de Universiteit Antwerpen.

Laat het competitiebeest los

Tijdens het academiejaar organiseert de Sportraad verschillende competities in disciplines als voetbal, basketbal, tafeltennis en meer. De Antwerp Student League is er voor alle studenten die met vrienden een ploeg willen samenstellen en loopt een semester of academiejaar lang door.

Voor de studenten op de buitencampussen (Groenenborger, Drie Eiken, Middelheim), waar ook de studenten revaki onder vallen, zijn er bovendien Interfacs. Deze competities worden tussen de studentenverenigingen van deze campussen gespeeld en nemen telkens een avond in beslag. Achteraf wordt de overwinning natuurlijk uitvoerig gevierd!

Proef van verschillende sporten dankzij MOVE

Dankzij MOVE kan je voor weinig geld het hele jaar door aan verschillende sportactiviteiten deelnemen. Denk aan rugbytrainingen, zwemmen, zumba en meer. Een badmintonveldje afhuren of aan verminderd tarief gaan fitnessen horen daar ook bij.

Sporten in het groen

Campus Drie Eiken is heel ruim en groen. Schrik dus niet als je tijdens de middag groepjes studenten of proffen ziet joggen op de campus of als er een spontane voetbalmatch ontstaat. Studenten die graag op eigen houtje gaan joggen of fietsen in het groene Wilrijk, kunnen zich aansluiten bij de Strava-groep van faculteitsvereniging Kinesia.