Waarom UAntwerpen?

Maar liefst 1000 uren stage

In de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie krijg je een stevige wetenschappelijke basis mee, maar ook praktijkervering is onmisbaar om later als specialist in beweging aan de slag te kunnen. Daarom loop je tijdens je opleiding maar liefst 1000 uren stage, waarvan het grootste deel in de master. Maar ook in je bachelor kom je in contact met de professionele praktijk. Dan doe je namelijk een observatiestage en een echte praktijkstage. Test

Stage in de bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Lees hier hoe twee bachelorstudenten hun stage beleefden

Sterk in begeleiding

Misschien heb je vragen bij hoe je begint te studeren aan een bepaald vak of heb je hulp nodig bij het opstellen van een planning. Om daaraan tegemoet te komen, biedt de opleiding revaki studieloopbaancoaching aan in de bachelor. 

Groene campus met stad binnen handbereik

In de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie volg je les op de groene Campus Drie Eiken in Wilrijk, een gezellig dorp waar het campusgevoel voorop staat. Hoorcolleges krijg je in grote, moderne aula's en in de goed uitgeruste praktijklokalen oefen je vaardigheden in.

Uitgaan in Wilrijk? Dat kan in de Spoed, maar een steenworp van de campus verwijderd. In een gezellige setting kan je je studiegenoten zo nog beter leren kennen. Heb je zin in de stad, dan hoef je maar 30 minuten te fietsen of de bus te nemen. In Antwerpen vind je gezellige pleintjes en cafés en een rijk aanbod aan cultuur, het hele jaar lang. Inspanning wissel je namelijk het best af met de nodige ontspanning en als student revalidatiewetenschappen en kinesitherapie geniet je van het beste van twee werelden! De studentenverenigingen die verbonden zijn aan de opleiding nemen je graag mee op sleeptouw.

Sport op de campus

Aan sportieve ontspanning is er geen gebrek aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens het academiejaar organiseert de Sportraad verschillende competities in sporten als voetbal, basketbal, tafeltennis … zo kan je het competitiebeest in jezelf helemaal los laten!

Voor een klein prijsje kan je ook een Sportsticker kopen. Hiermee kan je het hele jaar door aan verschillende sportactiviteiten deelnemen. Ten slotte kan je ook op eigen houtje gaan joggen of fietsen in de buurt van de ruime en groene Campus Drie Eiken.