Bachelor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Als kinesitherapeut ben je niet alleen zorgverlener, maar ook wetenschapper en zorgmanager. De bacheloropleiding weerspiegelt deze drie professionele rollen.

Dit mag je verwachten van de bacheloropleiding:

Hoe functioneert het lichaam?

Achter kinesitherapie schuilt veel kennis. Je start je opleiding dan ook met geneeskundige opleidingsonderdelen zoals anatomie en fysiologie en wetenschappelijke opleidingsonderdelen zoals chemie, biomechanica en fysica. Zo leer je hoe een gezond lichaam functioneert.

Gaandeweg staan er meer kinesitherapeutische opleidingsonderdelen op het programma:

  • Je leert over houdings- en bewegingsklachten.
  • En je oefent technieken om klachten te behandelen, maar ook te voorkomen.

Je lessen zijn een mix van hoorcolleges, werkcolleges en practica.

De universiteit beschikt over een heel aantal moderne les- en praktijklokalen. Soms wijken we ook uit naar een sportcomplex, het stedelijk zwembad of een fitnesscentrum in de buurt van de campus. Of volg je les van een arts in het Middelheim Ziekenhuis. In onze skills labs, ingericht als praktijkruimte, kan je samen met je medestudenten ook na de lessen verder oefenen.

Eerste stappen in onderzoek

Je leert data verzamelen, analyseren, interpreteren en toepassen in een klinische context. Zo verbeter je je eigen hulpverlening én lever je een (misschien kleine maar daarom niet minder belangrijke) bijdrage aan de ontwikkeling van het beroep.

Niet alleen jijzelf, maar ook je docenten zijn actief in onderzoek. Ze brengen de meest recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek mee naar de lessen. Ook in je cursussen kom je wetenschappelijke artikels tegen.

Communiceren, coördineren en plannen

Als kinesitherapeut beheer je je eigen patiëntenbestand, en daar komt heel wat bij kijken. Om een goede manager te worden, kan je rekenen op individuele begeleiding van een studieloopbaancoach.

Samenwerking is van levensbelang in de gezondheidszorg. Daarom ga je met een groep van een 10-tal studenten op teambuilding in de Ardennen. Je doet er tal van grensverleggende denk- en doe-opdrachten.

Zo sta je straks persoonlijk én in groep stevig in je schoenen.

Overtuigd? Schrijf je in!

Lees de toelatingsvoorwaarden en schrijf je in!