Naar het buitenland tijdens de opleiding toegepaste taalkunde

De Universiteit Antwerpen heeft met verschillende universiteiten over de hele wereld uitwisselingsprogramma's lopen zodat je als student toegepaste taalkunde je een vreemde taal volledig eigen maakt dankzij het contact met moedertaalsprekers.

Lees over de ervaringen van Juultje in Oostenrijk en van Bruno in Duitsland!

Naar het buitenland

China

Jaarlijks vertrekken verschillende studenten tussen hun bachelor en master naar China, waar ze voor een halfjaar tot een jaar intensief Chinees leren en daarnaast stage lopen als leraar. Eén van die studenten was Esther Baeyens, die via het uitwisselingsprogramma met Xianyang Normal University aan deze universiteit Chinees studeerde. In ruil daarvoor gaf zij Engelse les aan jongeren. Esther: 'Ondanks de verwachtingen was China bruisend, vooruitstrevend, zeer flashy en ja, stoffig. Maar wat een ervaring! Vanaf het eerste moment tot de laatste tel heb ik genoten.' Lees Esthers hele verslag.

In het academiejaar 2017-2018 ontvingen Claudia en Laura, twee studenten Chinees, een beurs om de master international management te studeren aan Chongqing University, die ze als uitvalsbasis gebruikten om China verder te ontdekken. Ze schrijven: 'We zijn hier erg tevreden met alles. De mensen op de universiteit en de bewoners van Chongqing zijn erg vriendelijk voor ons. We schieten op met alle buitenlandse studenten (hoewel we niet iedereen kennen, er zijn er meer dan 300!) en er zijn meer dan genoeg clubs om je bij aan te sluiten voor specifieke activiteiten en om je te amuseren met vrienden. We zijn enorm blij met deze kans en hebben er nog geen enkel moment spijt van gehad!'