Ben je leerling in het secundair onderwijs en heb je zin in extra uitdaging? In je zesde jaar secundair onderwijs kan je alvast één vak of opleidingsonderdeel aan de Universiteit Antwerpen volgen.

Aanbod van opleidingsonderdelen

Je kiest 1 opleidingsonderdeel uit het aanbod van verschillende studiegebieden.

Elk opleidingsonderdeel telt komt 3 of 4 studiepunten en komt uit het eerste jaar van een bacheloropleiding (op een enkele uitzondering na, maar ook dit vak kunnen jullie gewoon meevolgen).

Voorwaarden om deel te nemen

Als je (niet) slaagt

Elke student start in het hoger onderwijs met een leerkrediet van 140 studiepunten. Als je deelneemt aan het honoursaanbod, neem je al voor 3 of 4 studiepunten van jouw leerkrediet op.

  • Als je slaagt voor het opleidingsonderdeel, verwerf je een creditbewijs en krijg je het opgenomen leerkrediet terug. Schrijf je nadien in voor de opleiding waarvan je het opleidingsonderdeel volgde, dan moet je het opleidingsonderdeel niet opnieuw opnemen. In een andere opleiding kan je op basis van het creditbewijs misschien een vrijstelling bekomen. 
  • Als je niet slaagt voor het opleidingsonderdeel, verlies je het opgenomen leerkrediet.

Het honoursaanbod is dus niet bedoeld als hulpmiddel voor je studiekeuze. Daarvoor zijn er tal van infomomenten en activiteiten waar je met de school/klas aan kan deelnemen.

Hoe inschrijven?

Het honoursaanbod kost 56,6 euro.