Wil je de grens oversteken om hier te komen studeren? Goed idee! Antwerpen is een bruisende studentenstad en de Universiteit Antwerpen is een jonge, dynamische instelling waar grensverleggend en vernieuwend onderzoek wordt uitgevoerd op internationaal niveau.

Toelatingsvoorwaarden

Bachelor

Om in te schrijven in een academische bachelor moet je beschikken over een VWO diploma of een HBO propedeuse.

Master

In Vlaanderen is er een verschil tussen een professionele bachelor aan een hogeschool (in Nederland: HBO opleiding) en een academische bachelor aan een universiteit (universitaire bachelor). 

Je kan op basis van een hogeschool opleiding nooit rechtstreeks inschrijven voor een masteropleiding aan een universiteit. Je zal eerst een schakelprogramma of een bachelor met studieduurverkorting moeten volgen om te kunnen inschrijven. Voor universitaire bachelors kan een voorbereidingsprogramma van toepassing zijn.

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden en het opleidingsaanbod voor meer informatie. Soms is een aanvraag via de faculteit noodzakelijk.

Voor meer informatie over de toelatingsvoorwaarden, het te volgen studietraject en de aanvraagprocedure, kan je contact opnemen met de studietrajectbegeleider van de faculteit.