Wil je de grens oversteken om hier te komen studeren? Goed idee! Antwerpen is een bruisende studentenstad en de Universiteit Antwerpen is een jonge, dynamische instelling waar grensverleggend en vernieuwend onderzoek wordt uitgevoerd op internationaal niveau.

Als Nederlandse student kan je rechtstreeks inschrijven aan onze universiteit met één van de volgende diploma's:

  • VWO
  • HAVO en propedeuse HBO
  • MBO en propedeuse HBO

Kom naar de Infodag

Op 7 september 2024

Toelatingsexamens

Als je geneeskunde, tandheelkunde of diergeneeskunde wil studeren, is er een verplicht toelatingsexamen. Wie slaagt voor het toelatingsexamen én gunstig gerangschikt is, kan de opleiding starten aan één van de Vlaamse universiteiten die de opleiding geneeskunde, tandheelkunde of diergeneeskunde aanbiedt.

Meer over het toelatingsexamen

IJkingstoetsen

Voor een aantal opleidingen kan je pas inschrijven nadat je een ijkingstoets hebt afgelegd.

Een aantal ijkingstoetsen zijn niet verplicht en geven een niet-bindend advies, maar het is wel best om je te laten testen. De ijkingstoets helpt je dus om jezelf én de opleiding beter in te schatten. Voor bepaalde opleidingen is deelname echter wel verplicht. Deze verplichte ijkingstoetsen noemt men ook starttoetsen. Enkel studenten die een geldig deelnameattest kunnen voorleggen, kunnen inschrijven voor deze opleidingen. Bovendien kan je, als je wil inschrijven voor een opleiding met een verplichte ijkingstoets (of starttoets) en afhankelijk van je resultaat, verplichte remediëring opgelegd krijgen. Je mag dus inschrijven, maar bij een minder resultaat moet je verplichte remediëring volgen.

Op onze website vind je een overzicht van alle opleidingen waarvoor je een ijkingstoets of een starttoets moet afleggen.

Meer over de ijkingstoetsen

Onderwijsbeurs Zuid Veldhoven 2023

Aftermovie

De BuitenlandBeurs | Jaarbeurs Utrecht 2022

Aftermovie

Een dag in het leven aan UAntwerpen

Proef alvast de sfeer (3:02)