Ga je bijna afstuderen?

Mogelijk herken je jezelf in één van deze situaties:

  • Je weet niet goed hoe het verder moet na je studies
  • Je wil graag ontdekken welke baan het best bij je past
  • Je bent op zoek naar sollicitatietips
  • Je wil je CV of LinkedIn profiel laten screenen
  • Je ervaart stress rond het sollicitatieproces
  • Je hebt de Career Fitness Profiler ingevuld via Career Center UAntwerpen en je wil graag een persoonlijk coachingsgesprek hierrond

Bij een loopbaancoach van de Universiteit Antwerpen kan je met je vragen terecht.

Wie kan terecht bij een loopbaancoach?

Alle studenten van de Universiteit Antwerpen, ingeschreven in een bachelor-, master-, manama-opleiding, voorbereidings- of schakeljaar, kunnen terecht bij een loopbaancoach. Doctoraatsstudenten kunnen met hun loopbaanvragen terecht bij de Antwerp Doctoral School.

Ben je al afgestudeerd en heb je geen actieve inschrijving meer aan UAntwerpen? Dan kan je terecht bij een loopbaancoach op de privé-markt, tegen betaling. Sinds 2019 moet je overigens over zeven jaar werkervaring beschikken om gebruik te kunnen maken van het systeem van de loopbaancheques. Als je loopbaanvragen hebt, neem je dus best tijdig contact met ons op, alvorens je bent afgestudeerd! 

Wat doet een loopbaancoach? Tips, coaching en training

We bieden materiaal aan om zelf mee aan de slag te gaan. Wil je graag meer ondersteuning, dan kan je een training in grote of kleine groep volgen of een afspraak maken voor individuele loopbaancoaching. Meer details over het aanbod van de loopbaancoaches kan je vinden op Blackboard. Of neem contact op met het STIP!

Ga je liefst autonoom en op je eigen tempo aan de slag, dan kan je gebruik maken van het werkboek 'Kijk op Kiezen' of van het digitaal loopbaanplatform Career Center UAntwerpen (studenten van faculteit FBE gebruiken deze link). Op Career Center UAntwerpen ontdek je vacatures, sollicitatietips, testen en tools om te onderzoeken welke baan het best bij je past, jobbeurzen en andere evenementen, … Je vindt er bovendien de Career Fitness Profiler: een wetenschappelijk onderbouwde zelftest waarmee je je werkwaarden, loopbaancompetenties en energie-stress balans in kaart brengt. Zolang je student bent aan de Universiteit Antwerpen, is de test gratis! Je kan uiteraard op elk moment extra ondersteuning vragen van een loopbaancoach door een afspraak te maken via het STIP. Belangrijk: wil je graag een bespreking van je resultaten op de Career Fitness Profiler? Vermeld dit er dan zeker bij wanneer je een afspraak maakt.

Krijg je je informatie liever aangereikt en ga je er graag samen mee aan de slag? De loopbaancoaches organiseren tips & tricks sessies en workshops rond diverse thema’s: een job vinden die bij je past, een CV en motivatiebrief opstellen, een sollicitatiegesprek inoefenen … De nadruk ligt op het vergroten van jouw loopbaancompetenties in een (kleine) groep, zodat je ook kan leren van anderen. Er wordt gestreefd naar een aanbod dat zowel digitaal als op de campus kan doorgaan. Meer details over de tips & tricks sessies en de workshops kan je vinden op Blackboard. Of neem contact op met het STIP!

Heb je een specifieke vraag die maatwerk vraagt? Maak dan een afspraak voor een individuele begeleiding! Dat kan zowel online als op de campus. In een eerste gesprek wordt afgetoetst met welke vragen je zit en op welke manier een loopbaancoach je kan ondersteunen. Er kan ingezet worden op het verwerven van inzicht of op specifieke vaardigheden en loopbaancompetenties. Denk aan: jezelf beter leren kennen, leren netwerken, een aantrekkelijk cv opstellen, een motivatiebrief schrijven, een sollicitatiegesprek voeren, het werkveld leren kennen, je loopbaan zelf leren sturen, ... Eén sessie duurt ongeveer 45 minuten. Het aantal sessies ligt niet op voorhand vast, maar veel studenten zijn na enkele sessies al verder geholpen.

Hoe schrijf ik me in voor een workshop of maak ik een afspraak bij een loopbaancoach? STIP!

Inschrijven voor een tips & tricks sessie of workshop doe je via Blackboard. Een afspraak maken voor een individuele begeleiding gebeurt via het STIP. Belangrijk: wil je graag een bespreking van je resultaten op de Career Fitness Profiler? Vermeld dit er dan zeker bij wanneer je een afspraak maakt.

Waar vind ik de loopbaancoaches?

Loopbaancoaches vind je op de Stadscampus (gebouw E en S), Campus Groenenborger (gebouw S) en Campus Drie Eiken (gebouw G). Je mag zelf kiezen op welke campus je een training of coaching volgt. Uiteraard behoort online coaching ook tot de mogelijkheden!

Hoeveel kost loopbaancoaching?

Het volledige aanbod van de loopbaancoaches is gratis voor studenten, met uitzondering van ‘Kijk op Kiezen’, een werkboek om zelf mee aan de slag te gaan.

Hoe gaan de loopbaancoaches om met wat ik hen vertel?

Alle loopbaancoaches houden zich aan het beroepsgeheim en spreken dus niet met je ouders, vrienden of docenten over jouw begeleiding. 

Wie zijn de loopbaancoaches?

Loopbaancoaches zijn opgeleid in coachingvaardigheden en -methodieken en hebben ervaring met afstudeercoaching en het versterken van loopbaancompetenties