Weet je niet goed hoe je grote hoeveelheden leerstof moet verwerken in enkele maanden tijd? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken om je examenplanning op punt te stellen? Ben je een rasechte uitsteller? Heb je last van faalangst? Hulp nodig bij de voorbereiding van een presentatie? Spreekangst voor grote groepen? Loop je vast in het schrijven van een paper, je bachelorproef of thesis? Twijfel je over je studiekeuze? Vragen over je leerkrediet?

Blijf dan niet met je zorgen zitten! De studiecoaches van de Universiteit Antwerpen staan voor je klaar.

Ga je liefst autonoom en op je eigen tempo aan de slag, dan kan je gebruik maken van:​

  • de werkboeken van de studiecoaches,
  • Moodspace, een online plek voor studenten met onder andere informatie over motivatie en studeren.
  • I-study of LEMO om je studievaardigheden en studiemotivatie online testen en handige tips, afgestemd op jouw persoonlijke werkpunten te krijgen. Voor LEMO: contacteer het STIP en ontvang een gebruikersnaam en wachtwoord.

Krijg je je informatie liever aangereikt en ga je er graag samen mee aan de slag? De studiecoaches organiseren tips & tricks sessies en workshops rond diverse thema’s: blokken & plannen, uitstelgedrag, stress, faalangst, studiekeuze of spreken voor een groep. Tips & tricks zijn eenmalige sessies die vooral gericht zijn op het geven van informatie. Workshops daarentegen gaan door in een klein groepje, zijn interactiever en richten zich naast informeren vooral op het versterken van je vaardigheden. Er wordt gestreefd naar een aanbod dat zowel digitaal als op de campus kan doorgaan. Meer details over de tips & tricks sessies en de workshops kan je vinden in het studentenportaal. Of neem contact op met het STIP!

Heb je een specifieke vraag die maatwerk vraagt? Neem deel aan een groepsbegeleiding! In een klein groepje van studenten werk je aan jouw specifieke vragen rond studievaardigheden en planning, begeleid door een studiecoach. Uitzonderlijk behoort ook een individuele begeleiding tot de mogelijkheden, zowel online als op de campus. In een oriënterend intakegesprek kan bekeken worden welke begeleiding het best past bij je vraag. Meer details over de groepsbegeleidingen en individuele begeleiding kan je vinden in het studentenportaal. Of neem contact op met het STIP!

In het studentenportaal vind je bij 'Ondersteuning & Begeleiding' alle info over het volledige aanbod. Zowel individuele gesprekken als groepssessies zijn gratis.