• Weet je niet goed hoe je grote hoeveelheden leerstof moet verwerken in enkele maanden tijd?
 • Kan je wel wat ondersteuning gebruiken om je examenplanning op punt te stellen?
 • Ben je een rasechte uitsteller?
 • Heb je last van faalangst?
 • Hulp nodig bij de voorbereiding van een presentatie?
 • Spreekangst voor grote groepen?
 • Loop je vast in het schrijven van een paper, je bachelorproef of thesis?
 • Twijfel je over je studiekeuze?
 • Vragen over je leerkrediet?

Blijf dan niet met je zorgen zitten! Neem een kijkje in het aanbod van de studiecoaches van de Universiteit Antwerpen.

Wie kan terecht bij een studiecoach?

Alle studenten van de Universiteit Antwerpen, ingeschreven in een bachelor-, master-, manama-opleiding, voorbereidings- of schakeljaar, kunnen terecht bij een studiecoach.

Studenten melden zich aan om diverse redenen. Er hoeft niets ‘ernstig mis’ met je te zijn om naar een studiecoach te gaan! Teleurstellende examenresultaten, stressklachten, hardnekkig uitstelgedrag en verwarring over het leerkrediet zijn vragen die vaak voorkomen. Twijfel je? Meld je dan zeker aan, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de meest geschikte ondersteuning voor jou.

Wat doen studiecoaches? Coaching & training!

We bieden materiaal aan om zelf mee aan de slag te gaan. Wil je graag meer ondersteuning, dan kan je een training in grote of kleine groep volgen of een afspraak maken voor individuele studiecoaching. Meer details over het aanbod van de studiecoaches kan je vinden op Blackboard. Of neem contact op met het STIP!

Ga je liefst autonoom en op je eigen tempo aan de slag, dan kan je gebruik maken van:​

 • de werkboeken van de studiecoaches,
 • het online zelfhulpprogramma ‘Studeren zonder Blokkeren’ voor alle studenten die in de loop van hun studie gehinderd worden door faalangst, onzekerheid of uitstelgedrag,
 • het nieuwe online 'Fit-instrument' om jouw fit met de universiteit te testen en daar feedback over te ontvangen,
 • Moodspace, een online plek voor studenten met onder andere informatie over motivatie en studeren.
 • het gratis oefenpakket op Blackboard, waarbij je jezelf kan testen op vlak van je studiemethode en -planning en waarbij je meteen ook oefeningen en tips op jouw maat krijgt aangereikt.  
 • I-study of LEMO om je studievaardigheden en studiemotivatie online testen en handige tips, afgestemd op jouw persoonlijke werkpunten te krijgen. Voor LEMO: contacteer het STIP en ontvang een gebruikersnaam en wachtwoord.

Krijg je je informatie liever aangereikt en ga je er graag samen mee aan de slag? De studiecoaches organiseren tips & tricks sessies en workshops rond diverse thema’s: blokken & plannen, uitstelgedrag, stress, faalangst, studiekeuze of spreken voor een groep. Tips & tricks zijn eenmalige sessies die vooral gericht zijn op het geven van informatie. Workshops daarentegen gaan door in een klein groepje, zijn interactiever en richten zich naast informeren vooral op het versterken van je vaardigheden. Er wordt gestreefd naar een aanbod dat zowel digitaal als op de campus kan doorgaan. Meer details over de tips & tricks sessies en de workshops kan je vinden op Blackboard. Of neem contact op met het STIP!

Heb je een specifieke vraag die maatwerk vraagt? Neem deel aan een groepsbegeleiding! In een klein groepje van studenten werk je aan jouw specifieke vragen rond studievaardigheden en planning, begeleid door een studiecoach. Uitzonderlijk behoort ook een individuele begeleiding tot de mogelijkheden, zowel online als op de campus. Er kan ingezet worden op het verwerven van inzicht van waar je tegenaan loopt, op extra vaardigheden of op persoonlijke verandering. Eén sessie duurt ongeveer 45 minuten. Het aantal sessies ligt niet op voorhand vast, maar veel studenten kunnen na enkele keren weer zelfstandig op weg. Meer details over de groepsbegeleidingen en individuele begeleiding kan je vinden op Blackboard. Of neem contact op met het STIP!

Hoe schrijf ik me in voor een workshop of maak ik een afspraak bij een studiecoach? STIP!

Inschrijven voor een tips & tricks sessie, workshop of groepsbegeleiding doe je via Blackboard. Een afspraak maken voor een individuele begeleiding gebeurt via het STIP.

Waar vind ik de studiecoaches?

Studiecoaches kan je vinden op de Stadscampus (gebouw E en S), Campus Groenenborger (gebouw S) en Campus Drie Eiken (gebouw G). Je mag zelf kiezen op welke campus je naar een tips & tricks sessie, workshop, groepsbegeleiding of individuele begeleiding gaat. Uiteraard behoort online coaching ook tot de mogelijkheden!

Hoeveel kost studiecoaching?

Het volledige aanbod van de studiecoaches is gratis voor studenten, met uitzondering van de werkboeken en de workshops waarbij er een vergoeding gevraagd wordt voor het gebruikte werkmateriaal.

Hoe gaan studiecoaches om met wat ik hen vertel?

Alle studiecoaches houden zich aan het beroepsgeheim en spreken dus niet met je ouders, vrienden of docenten over jouw begeleiding. Wat je zegt tegen een studiecoach, heeft geen gevolgen voor je opleiding, ook niet als je iets gedaan hebt dat tegen de regels is.

Wie zijn de studiecoaches?

Alle medewerkers zijn opgeleid in het coachen van studenten en hebben ervaring met het begeleiden van studieprocessen.