Economie ontcijferd

Tijdens de Campus Club, begin februari, waarop leerlingen student worden voor een dag, kunnen ze ook kiezen tussen heel wat proeflessen 'Economie Ontcijferd.'

Tijdens de lessen van ‘Economie ontcijferd’, die doorgaan tijdens de Campus Club ontdekken leerlingen in de loop van een voor- of namiddag welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven. Daarnaast zijn er ook enkele sessies die de veelzijdigheid van economie aantonen. En dat allemaal om zoveel mogelijk leerlingen uit het middelbaar warm te maken om binnenkort te kiezen voor een economische opleiding aan de universiteit.

Voor wie? Leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs

Waar? Op de Stadscampus

Wanneer? Op 8 februari

Duur: Twee lesuren

Podcastreeks 'Profcast'

🎧 Maak kennis met de professoren van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en hun expertise! 

In podcastreeks ‘Profcast’ laten  Lara Vandeputte en Lothar van Diessen elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. 

In de meer dan 40 afleveringen komen verschillende topics aan bod. Zo vertelt professor De Pelsmacker over reclame, professor Verbruggen over energie-uitdagingen, professor Damen over vastgoedmarkten en professor Schramme over de mode-industrie. 

Ook artificiële intelligentie, de luchtvaartindustrie, rekeningrijden, duurzaam ondernemen, gezondheidseconomie, co-creatie … niets blijft onbesproken. 

Voor wie? Voor iedereen die zin heeft om zichzelf over economische thema's bij te spijkeren.

Wanneer? Op elk tijdstip van de dag

Duur: De afleveringen duren zo'n 25-tal minuten

Studiehulp op Youtube

Op YouTube vind je vier kanalen die jouw leerlingen kunnen helpen bij het instuderen van economische, statistische, wiskundige of boekhoudkundige leerstof. Onze assistenten en professoren leggen bepaalde topics duidelijk uit in korte kennisclips. Hoe vermenigvuldig je twee matrices met elkaar? Hoe voer je een hypothesetoets uit? Wat is het verschil tussen debet en credit? Ga zeker eens een kijkje nemen. Deze clips kunnen jouw leerlingen helpen bij het studeren voor hun examens, voor een ijkingstoets of voor het toelatingsexamen arts & tandarts.

Voor wie? Leerlingen en studenten die hun wiskundige, economische, statistische en boekhoudkundige kennis willen bijspijkeren.

Duur: Tussen de twee en twaalf minuten