Economie ontcijferd

Tijdens de Campus Club, waar leerlingen proeven van (het leven aan) de universiteit, kunnen ze ook kennismaken met economie

In de proeflessen 'Economie Ontcijferd' ontdekken ze welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen komen ze te weten hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven en proeven ze van de veelzijdigheid van economie.

Voor wie? leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs

Waar? op de Stadscampus

Wanneer? tijdens de Campus Club op 4 februari 2025

Duur: 2 lesuren

Podcastreeks 'Profcast'

🎧 Maak kennis met de professoren van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie én hun expertise.

In de podcastreeks 'Profcast' laten  Lara Vandeputte en Lothar van Diessen elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. 

In de meer dan 40 afleveringen komen verschillende topics aan bod. Zo vertelt professor De Pelsmacker over reclame, professor Verbruggen over energie-uitdagingen, professor Damen over vastgoedmarkten en professor Schramme over de mode-industrie. Ook artificiële intelligentie, de luchtvaartindustrie, rekeningrijden, duurzaam ondernemen, gezondheidseconomie, co-creatie… worden besproken. 

Voor wie? iedereen die zin heeft om zichzelf over economische thema's bij te spijkeren

Wanneer? op elk tijdstip van de dag

Duur: elke aflevering duurt zo'n 25-tal minuten

Studiehulp op Youtube

Op YouTube vind je vier kanalen die jouw leerlingen kunnen helpen bij het instuderen van economische, statistische, wiskundige of boekhoudkundige leerstof

Onze assistenten en professoren leggen bepaalde topics duidelijk uit in korte kennisclips. Hoe vermenigvuldig je twee matrices met elkaar? Hoe voer je een hypothesetoets uit? Wat is het verschil tussen debet en credit?

Ga zeker eens een kijkje nemen. Deze clips kunnen jouw leerlingen helpen bij het studeren voor hun examens, voor een ijkingstoets of voor het toelatingsexamen tot (dieren)arts.

Voor wie? leerlingen en studenten die hun wiskundige, economische, statistische en/of boekhoudkundige kennis willen bijspijkeren

Duur: tussen de 2 en 12 minuten