Ben je op zoek naar manieren om studenten te activeren? Moet je veel feedback geven, maar weet je niet hoe? Wil je meer zelfverzekerd voor een groep studenten staan? Dan heeft ECHO een thematisch aanbod om je verder te helpen met deze vragen en vele andere!

Doelgroep en taal

Het ECHO-aanbod voor assistenten staat enkel open voor personeel van UAntwerpen en richt zich in de eerste plaats op recent ingestroomde assistenten. Enkel assistenten met een ondersteunende onderwijsopdracht komen in aanmerking voor deelname. Doctor-assistenten, postdocs, OP-leden en onderwijscoördinatoren met een zelfstandige onderwijsopdracht kunnen deelnemen aan de ECHO-docentenopleiding.

Het ECHO-aanbod voor assistenten wordt voornamelijk in het Nederlands gegeven. We bieden echter ook regelmatig Engelstalige thema's aan.

Thematisch aanbod

Ons aanbod voor assistenten bestaat uit professionaliseringssessies over verschillende thema's. Je bepaalt zelf welke thema's je volgt, gebaseerd op jouw onderwijstaak. Enkele voorbeelden van thema's zijn: Activeren, Feedback, Klasmanagement, Toetsing, …

Elk thema bestaat uit twee onderdelen:

  • een sessie
  • een toepassingsopdracht (optioneel uit te voeren)

Als je je inschrijft voor een thema word je verwacht deel te nemen aan de sessie (maximaal 3 uur contacttijd). Je kan daarna zelf kiezen of je de inhoud verder wilt uitdiepen in een toepassingsopdracht gericht op jouw onderwijspraktijk. De totale studietijd voor beide onderdelen wordt geraamd op 10 uur.

Je bepaalt niet alleen welke thema's je volgt, maar ook hoeveel. Je ontvangt een getuigschrift onderwijskundige professionalisering als je (minstens) zes thema's succesvol afrondt. Succesvol afronden betekent dat je voor dat thema zowel aanwezig was tijdens de sessie, als de toepassingsopdracht uitvoerde. Je mag deze zes thema's spreiden over meerdere academiejaren.

Onderdeel doctoraatsopleiding?

Jouw deelname aan een of meerdere thema's/sessies kan eventueel in aanmerking komen als onderdeel van je doctoraatsopleiding. Hiervoor kunnen wij een attest bezorgen. Je dient wel zelf de goedkeuring te vragen aan jouw promotor of beoordelingscommissie.

Inschrijven

De inschrijvingen voor het aanbod voor assistenten staan gedurende het hele academiejaar open. In het linkermenu vind je de inschrijvingspagina's terug voor de thema's die in de eerstvolgende periode worden aangeboden.


Verdere informatie wordt gegeven in deze studiewijzer.