Lezing en debat George Monbiot. Feral: Rewilding the land, sea and human life

IMDO en het excellentiecentrum 'Global Change Ecology' nodigen u uit om deel te nemen aan een lezing door George Monbiot over zijn boek 'Feral: rewilding the land, the sea and human life'.

Na de lezing is er een debat over de wenselijkheid om ook in Vlaanderen te 'rewilden'. Is er nood aan, is er plaats voor, zijn de geesten er klaar voor? En vooral: hebben wij als mens de kans om mee te verwilderen, of blijven we aan de kant kijken naar die grote, wilde natuur?

Moderator: Tine Hens (Mo*)

Panel: George Mobiot, Lieven De Schamphelaere (Natuurpunt), An Van Lancker (De Ambrassade), Patrick Meire (UAntwerpen), Dirk Draulans (Knack), Hans Van Dyck (UCL)

Wanneer: Vrijdag 26 oktober 2018  - 14u tot 16u

Waar: UAntwerpen, Campus Drie Eiken, Gebouw O, Lokaal O.06

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht!

Over Feral

Feral is the lyrical and gripping story of George Monbiot’s efforts to re-engage with nature and discover a new way of living. He shows how, by restoring and rewilding our damaged ecosystems on land and at sea, we can bring wonder back into our lives. Making use of some remarkable scientific discoveries, Feral lays out a new, positive environmentalism, in which nature is allowed to find its own way.

Over George Mobiot

George Monbiot, van opleiding zoöloog in Oxford, is een Brits journalist en columnist van The Guardian. Hij is bekend om zijn scherpe pen en zijn soms controversiële ideeën rond milieu, wereldhandel, exploitatie van natuurlijke bronnen en politiek.
Hij schreef enkele spraakmakende boeken rond thema's die hem als onderzoeksjournalist overal in de wereld brachten: in het illegale houtkapmilieu in de regenwouden van Brazilië, in Oost-Afrika waar hij de land-en veeroof op de inheemse nomadische stammen aankaartte, of bij de gedwongen transmigratie van inheemse stammen in West-Papua, waardoor hij persona non grata werd in Indonesië.
Hij werd beschoten, geraakte in coma na een wespensteek, overleefde een schipbreuk, en werd klinisch dood verklaard na een malaria-aanval.