Een exposure (letterlijk "blootstelling") is een tweejarig leertraject rond een bepaald maatschappelijk thema, waarbij een uitwisseling plaatsvindt tussen studenten van UAntwerpen en van één van de partneruniversiteiten van USOS. Elk traject bestaat uit een digitaal luik en een inleefluik. De studenten van UAntwerpen en van de partneruniversiteit doorlopen samen het volledige traject. Tijdens het academiejaar vinden digitale sessies plaats, terwijl de inleefverblijven tijdens de zomer doorgaan. 

Studenten nemen een project van Community Service Learning op in hun traject en worden aangemoedigd om hun thesisonderwerp te koppelen aan het thema van het USOS-traject. 

Sinds haar ontstaan in 1985 organiseerde USOS in totaal 77 exposurereizen. Voor academiejaar 2022-23 kunnen studenten zich kandidaat stellen voor de exposure naar Oujda in Marokko (zomer 2023). Ontdek hier de thema's van het traject.

"In Marokko kreeg ik een nieuw idee van gastvrijheid. In elke ontmoeting zat warmte en openheid. Vooral dat maakte Marokko in mijn beleving een warm land. In een mum van tijd werd de afstand met de ander overbrugd.

Hans Jonker, afgestudeerd als master in de Sociologie, deelnemer van de exposure in Oujda in 2019.