Jobmogelijkheden na de opleiding handelsingenieur

Als afgestudeerde handelsingenieur ben je bijzonder gegeerd in zowel de industrie als in handels-, beleids- en dienstenactiviteiten. Je wordt geapprecieerd omwille van je brede en toch specialistische vorming, op (bedrijfs)economisch en op technisch-wetenschappelijk vlak.

Door de invulling van de opleiding, liggen functies waarbij technologische of wetenschappelijke aspecten worden gekoppeld aan een managementfunctie voor de hand. Je vormt immers een brug tussen de technologische en de beleidscomponent binnen een organisatie en vervult een coördinerende en stimulerende beleidsfunctie.

In welke sectoren kom je terecht?

De sector waarin je terechtkomt wordt deels bepaald door de gekozen major en minor en je persoonlijke interesse. Je kan terecht in allerlei functies waarbij een doorgedreven kennis van bedrijfseconomische aspecten, veelal maar niet noodzakelijk in combinatie met technologie, gewenst is.

In tal van profit en non-profitsectoren, in de privé zowel als bij de overheid, zorgt de kennis van zowel management als technologie voor een doorslaggevende meerwaarde. Als handelsingenieur kan je terecht in tal van management- of beleidsfuncties in de verschillende sectoren van de economie of het bedrijfsleven. Je kwantitatieve aanpak van beleidsvraagstukken is daarbij een onmisbare troef. Het help je om bijvoorbeeld productieprocessen te begeleiden, te implementeren en te optimaliseren. Of om innovatieve plannen te ontwerpen om een efficiënte(re) dienstverlening op touw te zetten.

Het aantal mogelijkheden is ontzettend groot en hangt voor een groot deel af van je persoonlijke interesse en ambitie. Om die reden werken onze alumni vaak in totaal verschillende functies en bedrijven.

Welke functies voert een handelsingenieur uit?

  • Controller bij een chemisch bedrijf
  • Zaakvoerder van je eigen zaak
  • Senior consultant bij een groot consultancybedrijf
  • Kaderlid bij een energieleverancier
  • Relatiebeheerder bij een bank
  • Financieel analist bij een telecombedrijf
  • Projectleider bij een metaalbedrijf
  • Docent of leraar - na het volgen van de educatieve master
  • Stafmedewerker bij een studiedienst
  • ...

Hoe vind je een eerste job die bij jou past?

Dankzij initiatieven als jobbeurzen op de campus, het online Career Center en Randstad Young Talents helpt UAntwerpen jou een perfecte eerste job te vinden.

Wil je nog verder studeren?

Via een master-na-masteropleiding of een doctoraatsstudie kan je bepaalde kennis en vaardigheden verder uitdiepen.