Handelsingenieur

Handelsingenieur

Een unieke mix van economie, management en technologie

  • Heb je niet enkel belangstelling voor economie, management, industrie en bedrijfskunde, maar ook voor technologie en wetenschap?
  • Wil je naast de taal van economen ook die van ingenieurs leren spreken?
  • Heb je zin om straks in een multidisciplinair team te werken?
  • En dan liefst nog op managementniveau?

Een handelsingenieur is econoom, manager én ingenieur. Heb jij ook interesse in de combinatie van deze domeinen? Dan is handelsingenieur een ideale opleiding voor jou.

Alles wat je altijd al wilde weten over de opleiding handelsingenieur in twee minuten

Lees de brochure

Over de opleiding

In het eerste deel van de opleiding verwerf je een stevige basis in economie en bedrijfsbeheer. Je maakt kennis met de financiële, juridische en organisatorische aspecten van het bedrijfsleven en met de verschillende domeinen van engineering en technologie.

In het verdere verloop van de opleiding worden de ingenieurs- en technologische opleidingsonderdelen steeds belangrijker. Je focust je op de toepassing van deze wetenschappen in het bedrijfsleven en de manier waarop hiermee schaalvoordelen kunnen worden gerealiseerd. Gedurende deze vijf jaar verwerf je inzicht over hoe je technologieën kan inzetten om te innoveren.

Naast een stevige theoretische basis, word je in deze opleiding ook met twee voeten in de (internationale) praktijk geplaatst. Zo werk je in het integratieproject in groep aan een opdracht van een externe (non-profit)-organisatie. Er zijn echter nog tal van andere mogelijkheden om ervaring op te doen in praktijkgerichte projecten, een internationaal uitwisselingsproject, een summer school ... Je kan daarbij gebruik maken van ons grote netwerk, binnen en buiten de landsgrenzen.

Een mooie carrière als manager wacht op jou

Onze laatstejaarsstudenten handelsingenieur hebben vaak al een contract bij een werkgever getekend, nog voor ze effectief zijn afgestudeerd. Met je diploma handelsingenieur staat je een mooie carrière te wachten. De jobmogelijkheden zijn eindeloos. Onze afgestudeerden komen voornamelijk terecht in managementfuncties in een organisatie in de private of publieke sector.​

Studeer in een innovatieve businessstad

Onze 7 belangrijkste troeven