Side header image

Master in de wiskunde: fundamentele wiskunde

"Ik zorg voor rapportages voor het management over het financiƫle resultaat en het forecasting proces van het bedrijf"

  • Bachelor in de wiskunde (2010)
  • Master wiskunde: fundamentele wiskunde (2012)
  • Werkzaam als business controller bij Amlin Europe

Wat houdt je huidige job in?

Mijn team verzorgt alle rapportages met betrekking tot het financiële resultaat van het bedrijf voor het management. Hierbij is het van groot belang om samen met andere collega’s het financieel resultaat te begrijpen en de ‘big picture’ te zien. Naast deze taak verzorgen we ook het forecasting proces van heel het bedrijf, waarbij elke Business Controller een bepaald deel van het bedrijf voor zich neemt. Ikzelf vervul deze taak voor onze kantoren in Brussel en Parijs. Een forecasting proces begint bij het opstellen van het budget voor het komende jaar. Tijdens het jaar wordt dit opgevolgd en op kwartaalbasis herzien. Het budget en de kwartaal forecasts vormen dan de benchmark voor het financiële resultaat. Naast rapportages helpen we ook bij het ontwikkelen van financiële tools en nieuwe rapporten. Door ons takenpakket zijn we vaak het aanspreekpunt voor vragen vanuit de Business en het Management, die we dan samen met onze Finance collega’s zo duidelijk mogelijk proberen te beantwoorden, met behulp van bestaande of ad hoc analyses.

Hoe ben je bij deze functie terechtgekomen?

Een headhunter heeft mij in contact gebracht met Amlin en via deze weg heb ik gesolliciteerd voor de functie van ‘Young Professional’. Dit is een tweejarig traineeship, waarbij je elk half jaar met een nieuwe afdeling kennismaakt. Als Young Professional had ik reeds bij mijn huidige manager stage gelopen, dus toen de vacature van Business Controller vrij kwam binnen zijn team werd deze mij onmiddellijk aangeboden.

Welke kennis/competenties die je studie heeft bijgebracht benut je nu nog in je job?

Veel theoretische wiskunde kom ik in mijn job niet tegen. Het zijn vooral de competenties die je als wiskundige opbouwt - ik denk hier vooral aan logica, structuur, maar ook praktische zaken zoals programmeren - die dagelijks van pas komen. In het begin twijfelde ik aan mijn capaciteiten omdat ik aan inhoudelijk kennis ontbrak, maar met een positieve, leergierige houding en de mogelijkheid om snel zaken te begrijpen en verwerken, wordt dit ruimschoots gecompenseerd.