Missie

Het Valorisation Office wil de UAntwerpen versterken als onderzoeksintensieve en ondernemende universiteit door (de toename van) de socio-economische impact van onderzoeksresultaten te ondersteunen.

DRIVERS

 • Development & training
  We stimuleren, begeleiden en trainen onze academici om hun wetenschappelijke expertise en projecten optimaal te laten doorstromen naar de samenleving. Dit doen we door het aanbieden van ‘Dive-into-Business’ en ‘Deep Dive-into-Business’ sessies en via externe partners.
 • Reporting & analysis
  We rapporteren efficiënt aan de overheid zodat de bijdragen van onze onderzoekers de verhoging van de IOF-parameters zoveel mogelijk ondersteunen. Op basis van de cijfers en de opgedane ervaring proberen we de valorisatiestrategie aan te passen.
 • Information, advise & solutions
  Wij geven advies over de verschillende aspecten met betrekking tot onderzoeksprojecten (financiering, intellectuele eigendom, enz.) en helpen bij het vinden van de beste oplossing voor het specifieke onderzoek dat moet worden uitgevoerd. Het met elkaar verbinden van onderzoekers en bedrijven levert nieuwe teamleden en partners op. We gaan altijd uit van een oplossingsgerichte aanpak.
 • Visibility & impact
  Vanuit onze sterke regionale basis vergroten we de zichtbaarheid naar internationaal niveau. We maken maximaal gebruik van social media en de pers. We organiseren gerichte evenementen om onze stakeholders zoveel mogelijk bij onze activiteiten te betrekken.
 • Expanding opportunities
  We duwen uitvindingen verder naar bruikbare producten, processen en diensten waar binnen onze samenleving een duidelijke vraag naar is. Deze vragen en behoeften van de samenleving brengen we duidelijk in kaart door middel van een flipped TTO-approach. We maken maximaal gebruik van de IOF, VLAIO en EU-financiering.
 • Reaching out
  Wij staan voor een multidisciplinair en duurzaam quadruple helix samenwerkingsmodel dat bijdraagt aan innovatieve oplossingen voor economische en maatschappelijke uitdagingen. We willen een brug slaan tussen de behoeften van bedrijven en overheden en het expertiseaanbod binnen onze universiteit.
 • Safeguarding compliance
  We onderhandelen efficiënt over contracten waarin we de opbrengst van de intellectuele eigendom van de UAntwerpen maximaliseren. Onze intellectuele eigendom wordt efficiënt beheerd om een snelle socio-economische valorisatie te verkrijgen.

Wie is wie?

​dr. Jurgen Joossens
+32 3 265 30 25
- DiensthoofdSofie Baert
+32 3 265 95 80
- Expert Marketing en CommunicatieKris Bonnarens 
- Valorisatiemanager UZA/UAntwerpen
dr. Ilse Heyvaert
+32 3 265 90 72
-  IP-Officer dr. Lieven Hoflack​ 
- IOF-valorisatiemanager Project Development dr. Nele Kindt
​+32 3 265 89 84 
- Valorisation Manager Life Sciences


Ilse Poels
+32 3 265 47 51
- Data Expert, beheer van administratieve en financiële datadr. Svetlana Samsonova
+32 3 265 88 87
- Projectmanager Port of the FutureDiane Stroobants
+32 3 265 87 13
- Assistentie IP-officer en marktanalist  Barbara Tan
+32 3 265 88 69
- Policy Advisor Knowledge Transfer YUFE & YUFERINGInge Torfs
+32 3 265 92 76
- Coördinator Industrieel Onderzoeksfonds (IOF)dr. Iris Vanaelst
+32 3 265 88 35
- Marktanalistdr. Laurens Van Der Steen 
+32 3 265 49 07
- Valorisatiemanager Sociale & Humane Wetenschappen 


dr. Bram Verbinnen
+32 3 265 88 84
- Valorisatiemanager Exacte en Toegepaste Wetenschappen


dr. Steven Vermeir
+32 3 265 30 36
- IP-officer