Antwerpen is het kenniscentrum bij uitstek, en dit wordt in de kijker gezet tijdens de Antwerp Innovation Night, georganiseerd door Antwerp.SRL, het netwerkplatform van UAntwerpen en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.


Het is duidelijk dat Antwerpen gekend staat voor zijn ondernemerschap en innovatie. Baanbrekend onderzoek van de Universiteit Antwerpen en de Hogescholen van de AUHA (Artesis Plantijn, Karel de Grote en Antwerp Maritime Academy) vindt steeds vaker en makkelijker zijn weg naar de markt. Een extra focus op valorisatie is daarom één van de belangrijkste doelstelling van onze universiteit.

Antwerp.SRL is een nauwe samenwerking tussen Voka - Kamer van Koophandel Antewerpen-Waasland en de Universiteit Antwerpen. Samen organiseren zij de Antwerp Innovation Night, gefocust op de AHA-awards. "Als de grootste werkgeversorganisatie, willen wij deze awards gebruiken om onze appreciatie te tonen voor het prachtige onderzoek dat gebeurd in Antwerpen. Dit vormt namelijk de basis voor toekomstig ondernemerschap", zegt Luc Luwel, CEO van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Over de AHA!-awards

De Universiteit Antwerpen en de Antwerpse Hogescholen ondersteunen onderzoekers in het vertalen van hun onderzoek en expertise naar impact op de maatschappij. Daarom is het ondersteunen en stimuleren van valorisatie één van onze strategische doelstellingen. We reiken dan ook graag awards uit aan ondernemende onderzoekers of teams die een hoog valorisatie-potentieel hebben: de AHA!-awards.

Met deze awards willen we de inspanning belonen die innovatie-georiënteerde onderzoekers aan de dag leggen om hun ideeën om te zetten naar een innovatief product, proces of bedrijf voor de industrie en/of de maatschappij.
Er zijn twee categorieën van de AHA!-awards:

- de award voor gevestigde innovatie
- de award voor meest belovende innovatief traject.