In het Klooster van de Grauwzusters zijn twee congreszalen ondergebracht met elk hun bijhorende cateringruimte.
Het samenspel van authentieke en moderne elementen schept een unieke sfeer.

Locatie
Universiteit Antwerpen - Stadscampus
Klooster van de Grauwzusters
Gebouw S 
Lange Sint-Annastraat 7
2000 Antwerpen

Procedure en contact

 1. Een optie nemen
  Telefonisch of per mail kan een optie genomen worden. Stuur een mail naar congreszalen@uantwerpen.be of bel tel +32 3 265 56 55. Daarnaast kan ook meteen een offerte gemaakt worden voor de catering, decoratie of audiovisueel materiaal. Een optie blijft drie weken geldig.
   
 2. Definitieve reservatie 
  Bevestig je reservatie door middel van het doorgeven van de volgende informatie per mail:
  - Naam van de activiteit
  - Geschat aantal deelnemers
  - Start- en einduur
  - Facturatiegegevens

  Opmaak contract en technische fiche met daarop de zaalopstelling, decoratie, audiovisueel materiaal en een overzicht van de gewenste timing.
   
 3. Informatie doorgeven
  Terugsturen van het contract, technische fiche en keuze van de catering. Graag ten laatste twintig werkdagen voor het event. Je kan wijzigingen doorgeven tot één week voor de activiteit.
   
 4. Week voor het evenement of congres
  - Doorgeven van definitief aantal deelnemers één week voor de activiteit.
  - Kleine wijzigingen (maximum tien personen verschil) kunnen tot twee werkdagen op voorhand doorgegeven worden.
  - De zaalcoördinator overloopt het evenement en staat de dag zelf ter beschikking voor vragen en ondersteuning. 
   
 5. Na het evenement
  Na afloop worden twee facturen (één voor de catering en één voor de locatie) opgestuurd naar het facturatieadres op het contract.

Geschiedenis Klooster van de Grauwzusters

Het Klooster van de Grauwzusters in de Lange Sint-Annastraat in Antwerpen kent een rijke geschiedenis.

De zusters in grauwgrijze habijt vestigden zich in de 17de eeuw in Antwerpen om er de slachtoffers van de pest te verzorgen. Het huidige klooster, ontworpen door Frans Baeckelmans, werd gebouwd in 1887.

Toen de laatste Grauwzuster in 1999 uit het klooster vertrok, zocht de Vlaamse overheid naar een nieuwe bestemming voor dit statige gebouw, met als voorwaarde er de traditie van maatschappelijke dienstverlening verder te zetten. Dit was een uitgelezen kans voor de Universiteit Antwerpen, die op dat ogenblik ruimte zocht in het stadscentrum. 

Symbiose historische en hedendaagse architectuur 
De gevel van het Klooster van de Grauwzusters is nagenoeg onveranderd gebleven en ook het interieur moest de authentieke intimiteit bewaren. Architecten Van Broeck en Meuwissen kregen de opdracht om een evenwicht te vinden tussen historische en hedendaagse architectuur.

De met glas overkoepelde binnenplaats is nu een stijlvolle ontvangst- en cateringruimte.Rondom de patio zijn open kruisgewelfde gaanderijen ontstaan door het wegwerken van het glas in hoge raambogen. Als je de bovenste gang doorkruist, bots je op antracietgrijze blokken met een binnenzijde van knalrode kussenbekleding. Nog verder naar boven vind je de conferentieruimten waar de architecten door middel van een houten dakstructuur ruimte en gezelligheid hebben gecreëerd. 

De kelders van het voormalige klooster werden omgebouwd tot een hypermodern auditorium (Promotiezaal) en een extra ruimte voor catering bij congressen. De ontwijde kapel is in zijn originele staat gerestaureerd en doet dienst als congreszaal en concerthal met piano.