Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Accreditaties en rankings

Accreditaties

  • Sinds 2005 zijn de managementopleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie geaccrediteerd door AACSB.
  • In 2010 behaalde de faculteit EFMD-accreditaties voor de opleidingen TEW: bedrijfskunde en Handelsingenieur. In 2020 verlengde EFMD deze programma-accreditaties opnieuw voor vijf jaar.


Deze accreditaties bevestigen dat het onderwijs binnen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie voldoet aan de hoogste internationale standaarden. Op dit ogenblik is de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan de Universiteit Antwerpen de enige in Vlaanderen met meerdere internationale accreditaties.

De opleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie zijn officieel erkend door de Vlaamse overheid op basis van een accreditatie door NVAO.

[TOP]

Rankings

Er bestaat een heel gamma aan rankings, die elk met hun met hun eigen methode de kwaliteit van universiteiten wereldwijd beoordelen. De rankings zeggen - elk op hun manier - wel iets over de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Sommige rankings hebben betrekking op de hele universiteit, maar onderstaande rankings zijn specifiek voor de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

Financial Times ranking

De Financial Times stelt sinds 2005 een wereldwijde rangschikking op van de beste Masters in Management-opleidingen. Onze Master in Business Economics werd in 2018 voor het eerst opgenomen en palmt dit jaar wereldwijd plaats 88 in, twee plaatsen hoger dan in 2021. De UAntwerpen staat zo als enige Vlaamse universiteit in de prestigieuze Masters in Management Ranking 2022. Van de 100 geselecteerde masteropleidingen kreeg de Antwerpse opleiding bovendien de 7de plaats voor beste prijs-kwaliteitsverhouding

Ook in de Financial Times European Business school ranking 2022 staat de UAntwerpen voor het tweede jaar op rij opgenomen als enige Belgische universiteit. UAntwerpen staat op de 92e plaats.

Eduniversal Best Masters Ranking 2022

Eduniversal is een wereldwijde speler wat betreft informatie over hoger onderwijs. Jaarlijks laat de organisatie afgestudeerde masterstudenten vragenlijsten invullen. Op basis daarvan stelt Eduniversal haar gekende rankings op.

In 2022 is de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen voor het vierde jaar op rij opgenomen in deze rankings, met 3 opleidingen:

Prof. dr. Koen Vandenbempt (Decaan Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie – UAntwerpen): 'We zijn trots dat het harde werk en de toewijding van onze docenten wordt geapprecieerd door onze studenten. Dit motiveert ons enorm om onze programma's te blijven verbeteren en updaten.’