Side header image

Accreditaties en rankings

Accreditaties en rankings

Accreditaties
     

Sinds 2005 zijn de managementopleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie geaccrediteerd door AACSB en in 2010 behaalde de faculteit een bijkomende EPAS-accreditatie voor de opleidingen TEW Bedrijfskunde en Handelsingenieur. Deze accreditaties bevestigen dat het onderwijs binnen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie voldoet aan de hoogste internationale standaarden. 

Op dit ogenblik is de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan de Universiteit Antwerpen de enige in Vlaanderen met meerdere internationale accreditaties.

De onderwijsvisitaties voor de NVAO zijn verplicht voor alle opleidingen in Vlaanderen.

Rankings

Rankings

Er bestaat een heel gamma aan rankings, die elk met hun met hun eigen methode de kwaliteit van universiteiten wereldwijd beoordelen. De rankings zeggen - elk op hun manier - wel iets over de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Sommige rankings hebben betrekking op de hele universiteit, maar onderstaande rankings zijn specifiek voor de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

Financial Times Ranking 2018

Financial Times Ranking 2018

De Financial Times stelt sinds 2005 een rangschikking op van de beste Masters in Management-opleidingen. De ranking nam de voorbije jaren steeds aan belang toe en bevat in 2018 instituten uit 27 verschillende landen, goed voor meer dan 30 000 ingeschreven studenten. UAntwerpen duikt nu voor de eerste keer op in de ranking en palmt plaats 89 in. Van de 100 geselecteerde masteropleidingen kreeg de Antwerpse opleiding bovendien de eerste plaats qua ‘value for money’. Nergens ter wereld krijg je bijgevolg zoveel waar voor je geld als in Antwerpen.

Ook in de Financial Times European Business school ranking werd de UAntwerpen in 2018 voor het eerst opgenomen als enige Belgische universiteit. UAntwerpen staat op de 89e plaats.

Eduniversal

Eduniversal Best Masters Ranking 2019

Eduniversal is een wereldwijde speler wat betreft informatie over hoger onderwijs. Jaarlijks laat de organisatie afgestudeerde masterstudenten vragenlijsten invullen. Op basis daarvan stelt Eduniversal haar gekende rankings op.

In 2019 is de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen voor het tweede jaar op rij opgenomen in deze rankings, met 3 opleidingen:

Master in Maritime and Air Transport Management
Maritime and Air Transport Management, is voor het eerst opgenomen in de Eduniversal ranking, in de categorie 'Maritime Management'. Dit is de enige Belgische opleiding in de Top 50 worldwide.

Master in Business Economics
Business Economics steeg (ten opzichte van vorig jaar) van plaats 48 naar plaats 38 en van 3 sterren naar 4 sterren. Hierdoor staat UAntwerpen in 2019 gerangschikt als beste Vlaamse universiteit in de ‘Best Masters Economics Top 200’, boven de KU Leuven.

Master organisatie en management
De master organisatie en management staat voor de eerste keer in de ‘Best Masters General Management Top 200 Worldwide’. Met plaats 40 is UAntwerpen de enige Vlaamse universiteit die een felbegeerde plaats in deze prestigieuze ranking weet te veroveren.

Prof. dr. Koen Vandenbempt (Decaan Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie – UAntwerp):
'We zijn trots dat het harde werk en de toewijding van onze docenten wordt geapprecieerd door onze studenten. Dit motiveert ons enorm om onze programma's te blijven verbeteren en updaten.’