Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Duurzaamheid

Tijd voor actie!

De afgelopen jaren is duurzaamheid een topprioriteit op wereldschaal geworden. En terecht! Met nog 10 jaar te gaan om de Sustainable Development Goals (SDGs) te behalen, staan we aan het begin van een ‘decade of action’.

Als universiteit is het onze plicht om een rolmodel te zijn en de studenten al tijdens hun opleiding in de juiste richting te sturen. Zij zijn immers de leiders, managers, ondernemers … van morgen. We willen dat ze op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier werken én leven.

UAntwerpen initiatieven

Op universitair niveau is duurzaamheid een van de strategische beleidsthema's. Interfacultaire en interdisciplinaire initiatieven worden gestimuleerd zodat studenten en medewerkers hun blik op duurzaamheid kunnen verruimen.

De Universiteit Antwerpen lanceerde haar ambitieuze Klimaatstrategie. Naast het bepalen van doelstellingen in elf verschillende domeinen, engageert de universiteit zich om klimaatneutraal te worden tegen 2030 en fossielvrij tegen 2050.

Green impact

In het kader van de klimaatstrategie van de UAntwerpen werd Green Impact gelanceerd. Met de toolkit die op dit platform wordt aangeboden, kunnen onze medewerkers en studenten kleine maar belangrijke acties ondernemen op het vlak van afvalvermindering, energie- en waterbesparing, etc. Eind 2020 stond het FBE-team al op nummer één in de UAntwerpen ranking. En we hopen uiteraard die positie het komende jaar te kunnen behouden.

Zelf kan je ook alvast gebruik maken van Ecosia, een zoekmachine zoals Google, die voor elke zoekopdracht een boom plant. Eenvoudiger om iets te doen voor de natuur wordt het niet.

Een duurzaam geschenk

voor alle FBE-medewerkers

FBE-initiatieven

Binnen het curriculum

Extra-curriculair

Onderzoek

Kortom, duurzaamheid is al sterk verankerd in ons onderwijs en onderzoek. Maar het kan altijd beter. Heb je suggesties of ideeën over hoe we ons duurzaamheidsbeleid kunnen verbeteren? Een bedrijfsproject of studenteninitiatief dat we kunnen ondersteunen? Laat het ons weten en neem contact op met Sara Weyns.