Farmaceutische, Biomedische en Dier­geneeskundige Wetenschappen

Proclamaties

Foto's proclamatie 2021

De plechtige proclamatie van de Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige wetenschappen zal plaatsvinden op donderdag 23 september 2021 om 19.30 uur in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Vooraf inschrijven voor 20 september is noodzakelijk. Van zodra je bent ingeschreven, ontvang je de gevraagde tickets per post. Schrijf je in na 17 september, dan liggen je tickets klaar aan de ingang.

De geproclameerde studenten worden om 18.30 uur verwacht in de Stadsschouwburg (hoofdingang Theaterplein). Genodigden kunnen vanaf 18.30 uur in de zaal. Kom op tijd, de plechtigheid begint om 19.30 uur stipt!

Voor dit evenement wordt gewerkt met het Covid Safe Ticket voor geproclameerden en genodigden. Zonder Covid Safe Ticket, identiteitskaart en toegangsticket krijg je geen toegang tot de zaal. We vragen alvast om ruim op tijd aanwezig te zijn zodat de controle van het Covid Safe Ticket vlot kan verlopen. Na de controle van het Covid Safe Ticket is het dragen van mondmaskers niet langer verplicht. Gelieve in de wachtrij dus wel een mondmasker te dragen. ​

Wie niet aanwezig kan zijn in de zaal, kan de plechtigheid volgen via live streaming. Klik op deze link voor de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=jZJNIl7HZaU&ab_channel=UAntwerpen

Belangrijke informatie omtrent het Covid Safe Ticket vind je hieronder.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om toegang te krijgen tot de Stadsschouwburg?


Je moet aan een van volgende voorwaarden voldoen: 

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19;
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. Geldigheid = dag van afname + 2 dagen;
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24u en afgenomen door medisch geschoold personeel, geen zelftest!). Geldigheid = dag van afname + 1 dag.

Afspraak- en/of testbevestigingen worden niet aanvaard. Alle bovenvermelde certificaten of testresultaten moeten geregistreerd zijn via de officiële kanalen van de overheid en resulteren in een Covid Safe Ticket (zie verder).

Waar vind ik mijn Covid Safe Ticket?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Europees Coronacertificaat: een QR-code die digitaal opvraagbaar is via de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont; kom je uit een ander Europees land dan is dat een geldige QR-code uit je lokale CoronaCheck-app). Daarnaast kan je het Covid Safe Ticket ook terugvinden op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. 

Voor specifieke vragen omtrent het COVID Safe ticket, kan je ook terecht bij de officiële website van de Overheid: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket.

Kom je uit Nederland: https://coronacheck.nl/nl/.​

Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je identiteit gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Hoe gaat de controle in zijn werk?

Aan de ingang van de Stadsschouwburg wordt je Covid Safe Ticket én ID-kaart gecheckt. Voor België is dat zoals boven vermeld een geldige QR-code bij voorkeur in de CovidSafeBE app, kom je uit een ander Europees land dan is dat een geldige QR-code uit je lokale CoronaCheck-app. 

Wie Covid Safe is, mag zich vervolgens begeven naar de ticketcontrole. 

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander “European Digital Covid Certificate” VOORAF installeren op je smartphone. Zonder geldige QR-code én je ID kunnen we je Covid status niet controleren en kan je dus geen toegang krijgen tot de Stadsschouwburg. Vergeet dus zeker ook je ID niet. 

Je kan de CovidSafeBE-app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android). Beschik je niet over een smartphone? Dan breng je je Covid Safe Ticket afgedrukt mee. Let op dat de QR-code volledig afgedrukt is zodat deze vlot kan gescand worden.

Wat als mij de toegang geweigerd wordt?

Wanneer er bij het checken van de QR-code van je Covid Safe Ticket een rood licht verschijnt, dan heb je geen geldig Covid Safe Ticket en wordt jou de toegang geweigerd. Je kan dan de Plechtige Proclamatie niet bijwonen. Het heeft dus geen zin om naar de Stadsschouwburg te komen als je weet dat je niet over een geldig Covid Safe Ticket beschikt. 

Ook wanneer je je Covid Safe Ticket en/of je identiteitskaart niet bij hebt, of wanneer je afgeprinte QR-code niet scanbaar is, wordt je de toegang geweigerd.