Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen

Starten als student aan de Faculteit FBD

Heb je beslist om een opleiding te volgen aan de Faculteit FBD? Voor de opleiding diergeneeskunde is een toelatingsexamen van toepassing. Voor de opleidingen biomedische wetenschappen en farmaceutische wetenschappen is de ijkingstoets verplicht. Voor de opleiding biochemie en biotechnologie raden we je sterk aan om deel te nemen aan de ijkingstoets

Dankzij de ijkingstoets krijg je een goed zicht op je wiskundige en wetenschappelijke kennis en vaardigheden en dus op je academisch potentieel. Je weet dan of je voldoende voorbereid aan de start van je opleiding komt, of dat je je kennis en vaardigheden best aanvult via een voorbereidingsactiviteit. Ben je niet geslaagd voor de ijkingstoets, dan volgt een verplicht remediëringstraject. Valt het resultaat erg tegen, dan is een andere studiekeuze misschien aangewezen. 

Met vragen over je studiekeuze kan je terecht bij de Dienst Studieavies en Studentenbegeleiding. Op de verschillende infodagen kan je met je twijfel of vragen terecht bij experten van de opleiding.

Heb je de ijkingstoets afgelegd of ben je gunstig gerangschikt na het toelatingsexamen dierenarts? Dan kan je inschrijven voor de opleiding van je keuze vanaf 1 juli. Vergeet je niet eerst online aan te melden!

Ingeschreven? Proficiat! Je kan je nu verder voorbereiden op de start van het academiejaar. Schrijf je in voor het overbruggingsonderwijs, breng je studieprogramma en studiemateriaal in orde, en kom naar de Onthaaldag.

Welkom aan de Faculteit FBD en veel succes met je studie!