Side header image

Eredoctoraten 2017

Op donderdag 30 maart 2017 om 16 uur reikt de Universiteit Antwerpen haar eredoctoraten uit. Alle eredoctors geven ook een masterclass aan studenten, alumni en geïnteresseerden uit het werkveld.

Wetenschappelijke verdiensten

Vier buitenlandse onderzoekers ontvangen een eredoctoraat voor wetenschappelijke verdiensten.

• Prof. dr. Ernst Fehr
    De Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen nomineert prof. dr. Ernst Fehr (University of Zurich) voor zijn bijdragen in het domein van de experimentele economie en de ontwikkeling van de neuro-economie.
    Promotor: prof. dr. Carolyn Declerck

• Prof. dr. Almuth Grésillon
    De Faculteit Letteren en Wijsbegeerte lauwert prof. dr. Almuth Grésillon (Institut des Textes et Manuscrits Modernes, Paris) voor haar bijdragen in het domein van moderne manuscripten en tekstgenese.
    Promotor: prof. dr. Dirk Van Hulle

• Dr. Christophe Lasseur
    De Faculteit Wetenschappen draagt dr. Christophe Lasseur (European Space Agency) voor vanwege zijn bijdragen in het domein van de bio-regeneratieve life-support systemen.
    Promotor: prof. dr. Roeland Samson

• Prof. dr. Jan M. Rabaey
    De Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen eert prof. dr. Jan M. Rabaey (University of California, Berkeley) voor zijn bijdragen in het domein van de elektrotechniek en computerwetenschap.
    Promotor: prof. dr. Maarten Weyn
Algemene verdiensten

Het eredoctoraat voor algemene verdiensten gaat naar Diane von Furstenberg voor haar bijzondere bijdragen in het domein van de mode en het ondernemerschap in combinatie met een sterk engagement in het domein van vrouwenrechten en mensenrechten in het algemeen.
Promotor: rector Herman Van Goethem

Donderdag 30 maart 2017, 16 uur