4 april 2019

De Universiteit Antwerpen kroonde vier topwetenschappers en Nobelprijswinnaar voor de Vrede 2018, dr. Denis Mukwege tot eredoctor op 4 april 2019.

De plechtigheid werd voorafgegaan door een masterclass van alle eredoctors.

Eredoctoraten

UAntwerpen kroonde op 4 april vier topwetenschappers en een Nobelprijswinnaar

Overzicht eredoctors

Dr. Denis Mukwege 

Prof. Mathias Dewatripont

Mathias Dewatripont

Prof. dr. Mathias Dewatripont (Université Libre de Bruxelles) ontvangt een eredoctoraat voor zijn bijdragen op het gebied van de theorie van incentives en zijn wetenschappelijk onderbouwde beleidsbijdragen aan de prudentiële regelgeving van financiële instellingen.

Prof. Heidi Larson 

Prof. Jane Lubchenco

Jane Lubchenco

Prof. dr. Jane Lubchenco (Oregon State University) ontvangt een eredoctoraat voor haar expertise in het domein van mariene ecologie en milieuwetenschappen.

Prof. Xavier Maldague

  • Eredoctoraat in de Toegepaste Ingenieurswetenschappen
  • Laudatio: prof. dr. Gunther Steenackers
  • Masterclass: Infrared Vision for Artwork and Cultural Heritage NDE Studies - Principles and Case Studie
  • Bekijk de fotoreportage

Xavier Maldague

Prof. dr. Xavier Maldague (Université Laval) ontvangt een eredoctoraat voor zijn expertise in het domein van infraroodthermografie.

15 mei 2019

Prof. Muyembe

Op 15 mei 2019 reikten de vijf Vlaamse rectoren namens hun universiteit voor de eerste keer in een gezamenlijke plechtigheid eredoctoraten uit in het kader van de universitaire ontwikkelingssamenwerking. De academische zitting werd georganiseerd door VLIR-UOS (Vlaamse Interuniversitaire Raad – Universitaire Ontwikkelingssamenwerking), het platform waarbinnen het Vlaamse hoger onderwijs al sinds 1998 samenwerkt in het kader van universitaire ontwikkelingssamenwerking.