Gilbair schittert in de UAntwerpen-campagne!

Heb je Gilbair al gespot in het straatbeeld of misschien zelfs bij jou thuis op de televisie? Dat is mogelijk! Want vanaf vandaag is Gilbair één van de sterren van de UAntwerpen-campagne! Het CLAIRE-project is één van de creatieve onderzoeken die de universiteit in de schijnwerpers zet om geïnteresseerden kennis te laten maken met UAntwerpen.

Benieuwd? Bewonder Gilbair hier en leer meer over andere creatieve onderzoeken aan de universiteit: racistische robots, bacteriën op je GSM, ondergrond ruimtereizen en revolutionaire orthese.

Ontdek UAntwerpen

Luchtkwaliteit meten met een pop - Ontdek UAntwerpen

Aan alle mooie liedjes komt een eind ...

We zijn onze laatste wandelmaand ingegaan. Tot 26 november zetten we nog onze beste beentje voor in onze strijd voor een betere luchtkwaliteit. Samen met al onze vrijwilligers! Heb jij je laatste wandeling al gereserveerd? Tot gauw! Groetjes, Claire & Gilbair.

Claire gaat op reis naar .... Londerzeel!

In het kader van de projectweek reist Claire in de week van 7 juni naar Londerzeel. Daar meet ze samen met een twintigtal vrijwilligers van LeVeLo en de Fietsersbond de luchtkwaliteit van de gemeente die dicht bij de A12 ligt. De vrijwilligers hopen dat de gemeente rekening houdt met de resultaten wanneer het nieuwe mobiliteitsplan uitgewerkt wordt. Veel plezier, Claire!

Over de reis van Claire naar Londerzeel lees je meer in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad

12 februari 2021 : Welkom, Gilbair!

Wegens het groot aantal vrijwilligers die willen meewerken aan het citizenscienceproject CLAIRE van UAntwerpen, heeft Claire vandaag groot nieuws: ze heeft er een broertje bij gekregen! Gilbair is een echte speelvogel die - net zoals zijn grote zus - dol is op wandelingen (lees: zich graag laat voortduwen in zijn buggy), maar zich ook zorgen maakt over de luchtkwaliteit in steden. Hij wandelt het liefst in Wilrijk en is benieuwd of parken een (grotere) rol zouden kunnen spelen in de strijd voor een betere luchtkwaliteit. Gilbair is nog op zoek naar enthousiaste (groot)ouders die hem op zijn wandelingen willen vergezellen. Meer informatie over de wandelingen van Gilbair vind je hier

Persberichten UAntwerpen

Lees de persberichten van UAntwerpen:


CLAIRE in de (internationale) media

Het CLAIRE-project is al door tal van (inter)nationale media opgepikt.