Uitstel naar 2021 - Ontdek onze plannen

Erfgoeddag 2020 wordt uitgesteld naar volgend jaar. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zag FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, zich genoodzaakt tot deze beslissing. De gezondheidsrisico's voor organisatoren en bezoekers zijn immers te groot. Voorzichtigheid en veiligheid primeren. Maar achter de schermen werken we verder. 

Het uitgestrekte niemandsland tussen dromen en waken vormt de basis voor onze tijdelijke tentoonstelling

Kom jij ook kennismaken met unieke verhalen, boeken en prenten, geselecteerd uit onze rijke collecties? De nacht vertoont er zich in vele gedaantes. Voor sommigen leidt de nacht tot spanning en avontuur, tot ondeugd en geheimdoenerij, voor anderen brengt de nacht veiligheid, geborgenheid en liefde. Laat je meevoeren door de vele dimensies van de nacht.

Wat? - Een DIGITALE tentoonstelling met een fonkelende selectie uit de Universiteitsbibliotheek Antwerpen & Bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap.
Wanneer? - Online vanaf zaterdag 25 april 
Waar? - Waar je wil! Klik hier 

De fysieke tentoonstelling verhuist naar Erfgoeddag in 2021 (24/25 april) en zal dan te zien zijn in de Universiteitsbibliotheek. 

NOCTURNE - Balsem voor de ziel: een literair slaapmutsje in de Universiteitsbibliotheek

Erfgoeddag wordt 20 in 2020... en dat vieren we in 2021! Speciaal voor deze verjaardag pakken we uit met een niet te missen nocturne. Uitgelezen vertellers lezen voor over de vele facetten van de nacht. We creëren een ontspannen voorleesmoment, met gevarieerde stemmen, verhalen en een streepje muziek; dit alles met zicht op de vallende nacht in de historische binnentuin van de universiteit. We hadden een betoverend programma voorbereid én we hadden geweldige voorlezers en nachtelijke muziek klaarstaan. Dit evenement wordt uitgesteld, maar we bekijken of we in het najaar al een voorproefje kunnen organiseren. 

Wanneer? - Zaterdag 24 april 2021 - Details volgen. 

Een voorsmaakje