Side header image

Op kamer via de universiteit

De Universiteit Antwerpen heeft een residentie in eigen beheer in de onmiddellijke omgeving van Campus Drie Eiken. Daarnaast is er in de buurt van de Stadscampus een aanbod van budgetvriendelijke kamers bij verhuurders waarmee de universiteit een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten. Al deze kamers worden toegewezen door de Sociale Dienst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een kamer voldoe je aan volgende voorwaarden:

 • Je bent Belg of gelijkgesteld. Gelijkgesteld met Belgen zijn de categorieën buitenlandse studenten die in aanmerking komen voor een studietoelage van de Vlaamse Overheid.
 • Je studeert of zal studeren aan de Universiteit Antwerpen tijdens het academiejaar 2020-2021.
 • Je bent met een diplomacontract ingeschreven voor een eerste bachelor- of masteropleiding. Studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma dienen een gemotiveerde afwijking in.
 • Je  studieprogramma omvat minimum 27 studiepunten. Studenten in een diplomajaar vormen een uitzondering en hoeven geen 27 studiepunten op te nemen om in aanmerking te komen.

Selectiecriteria

De kamers worden toegewezen op basis van gezinsinkomen en –samenstelling en eventueel andere sociale factoren.

Aanbod

 • Studentenhome op Campus Drie Eiken

Het studentenhome telt 97 gemeubelde kamers, 2 studio’s en 6 appartementen. Het is rustig gelegen op de campus in de omgeving van Fort VI en het sportcentrum van Campus Drie Eiken (Dr. Donnyplein 30, 2610 Wilrijk).

Alle kamers (12 m²) zijn voorzien van basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met warm en koud water. Per verdieping (10 kamers) delen de studenten een keuken met eetgedeelte, 2 douches en 2 toiletten. Alle kamers zijn voorzien van een internetaansluiting. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke ontspanningsruimte met tv, pingpongtafel en kranten. Er is mogelijkheid tot gebruik van een wasmachine en droogkast (mits aankoop van jetons). De inwonende homebeheerster regelt de dagelijkse gang van zaken en staat in voor de opvang van de bewoners.

De huurprijzen voor academiejaar 2020-2021:

 • Kamer met gedeelde keuken en gedeeld sanitair: 225 euro per maand + eenmalige kost van 50 euro
 • Studio: 340 euro per maand
 • Appartement: 450 euro per maand
 • Budgetvriendelijke kamers op de Stadscampus

De Universiteit Antwerpen heeft een samenwerkingsovereenkomst met enkele privéverhuurders voor het aanbieden van budgetvriendelijke kamers op volgende locaties:

 • Rodestraat
 • Biekorfstraat
 • Boudewijnsstraat 

De panden beschikken over een groen kwaliteiteitslabel en zijn voorzien van een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijk sanitair. Alle kamers (8 - 18m²) zijn voorzien van een internetaansluiting en basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met koud water. 

Eens de kamer door de Sociale Dienst is toegewezen, gebeuren alle verdere contacten voor contract en betalingsmodaliteiten rechtstreeks met de privéverhuurder.

De huurprijzen voor het academiejaar 2020-2021 variëren van 290 tot 390 euro per maand, inclusief kosten. 

Bezichtiging

Omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 was bezichtiging tijdens de infodagen niet mogelijk. 

Deadlines

Je bezorgt je aanvraagformulier en de gevraagde documenten aan de Sociale Dienst via socialedienst@uantwerpen.be. 

Je kan een aanvraag indienen vanaf 14.03.2020. De deadline voor de aanvraag is maandag 22.06.2020. Je inschrijving aan de Universiteit Antwerpen dient nog niet voltooid te zijn op het moment van aanvraag. Je ontvangt ten laatste op vrijdag 26.06.2020 een e-mail met de beslissing.

De huurcontracten lopen van 01.09.2020 tot 30.06.2021. Je kan eventueel tijdens de maanden juli en augustus doorhuren. Er bestaat geen garantie een kamer te huren voor je volledige studietraject.

chat
chat loading...

Stadscampus - Rodestraat

Deze foto's geven een beeld van de kamers in de Rodestraat 32.Stadscampus- Biekorfstraat

Deze foto's geven een beeld van de kamers in de Biekorfstraat 65