Side header image

Op kamers via de universiteit?

De Universiteit Antwerpen heeft twee residenties in eigen beheer in de onmiddellijke omgeving van Campus Drie Eiken en Campus Groenenborger. Voor studenten van de Stadscampus is er een aanbod van budgetvriendelijke kamers bij eigenaars waarmee de universiteit een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten. Al deze kamers worden toegewezen door medewerkers van de sociale dienst.

Wie kan een kamer aanvragen?

Enkel bachelor- en masterstudenten en studenten die een schakelprogramma volgen, en die inschrijven of ingeschreven zijn aan de Universiteit Antwerpen.
 

Wat zijn de selectiecriteria?

Gezinsinkomen en –samenstelling en eventueel andere sociale factoren

Aanbod en huurprijzen per campus

Kamertoewijzing gebeurt bij voorkeur op de campus waar de lessen worden gegeven.

Stadscampus

De Universiteit Antwerpen heeft een samenwerkingsovereenkomst met een privé-verhuurder die een aantal budgetvriendelijke kamers reserveert voor studenten van de Universiteit Antwerpen.

De panden beschikken over een groen kwaliteitslabel. Het pand beschikt over een gedeelde ruime keuken met eetgedeelte en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Alle kamers zijn voorzien van basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met koud water. Internetaansluitingen zijn voorzien.

De huurprijzen voor academiejaar 2019-2020 variëren van 290 EUR tot 390 EUR per maand met alle kosten inbegrepen. (All-in).

Eens de kamer door de Universiteit Antwerpen werd toegewezen, gebeuren alle verdere contacten voor bezichtiging, contract en betalingsmodaliteiten rechtstreeks met de privé-verhuurder

Voor meer informatie kan je terecht bij anne.vandenbogaert@uantwerpen.be,fleur.zagers@uantwerpen.be, annick.flour@uantwerpen.be

Foto's: zie fotoalbum

Campus Drie Eiken

Het studentenhome telt 97 kamers, 2 studio’s en 6 appartementen. Het is rustig gelegen op de campus in de omgeving van Fort VI en het sportcentrum van Campus Drie Eiken (Dr. Donnyplein 30, 2610 Wilrijk).

Mits aankoop van jetons kan je de wasmachine en droogkast gebruiken. De inwonende homebeheerster regelt de dagelijkse gang van zaken en staat in voor de opvang van de bewoners.

Voor het academiejaar 2019-2020 bedraagt de huurprijs voor een kamer 225 EUR per maand, voor studio’s 340 EUR per maand en voor appartementen 450 EUR per maand.

Het home kan worden bezichtigd op de infodagen tussen 9 en 16 uur.

Campus Groenenborger

Op het TPC naast Campus Groenenborger verhuurt de universiteit 120 studentenkamers in een erg groene omgeving.

Mits aankoop van jetons kan je de wasmachine en droogkast gebruiken.

Voor het academiejaar 2019-2020 bedraagt de huurprijs 270 EUR per maand. De kamers kunnen worden bezichtigd op de infodagen tussen 9 en 16 uur.

Verantwoordelijke studentenhome Drie Eiken en kamers TPC
Anita Claessens
Universiteitsplein 1, gebouw G – parking 2, 2610 Wilrijk
Tel. + 32 3 265 20 82
E-mail: anita.claessens@uantwerpen.be

Overtuigd? Dien je aanvraag in.