Budgetvriendelijke kamers via de universiteit

De Universiteit Antwerpen heeft een residentie in eigen beheer in de onmiddellijke omgeving van Campus Drie Eiken. Daarnaast is er in de buurt van de Stadscampus een aanbod van budgetvriendelijke kamers bij private verhuurders waarmee de universiteit een samenwerkingsovereenkomst heeft. Al deze kamers worden toegewezen door de Sociale Dienst.

Budgetvriendelijke kamers komen niet in aanmerking voor een kottoelage

Hieronder vind je de voorwaarden, selectiecriteria en deadlines om in aanmerking te komen voor een een kamer voor academiejaar 2021-2022. 

Zoek je nog een kamer voor academiejaar 2020-2021? Soms komen er in de loop van het academiejaar nog kamers vrij. Informeer bij de Sociale Dienst! 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een kamer voldoe je op het moment van het betrekken van de kamer aan volgende voorwaarden:

 • Je bent Belg of gelijkgesteld. Gelijkgesteld met Belgen zijn de categorieën buitenlandse studenten die in aanmerking komen voor een studietoelage van de Vlaamse Overheid.
 • Je studeert aan de Universiteit Antwerpen tijdens het academiejaar 2021-2022.
 • Je bent met een diplomacontract ingeschreven voor een eerste bachelor- of masteropleiding. Studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma dienen een gemotiveerde afwijking in.
 • Je  studieprogramma omvat minimum 27 studiepunten. Studenten in een diplomajaar vormen een uitzondering en hoeven geen 27 studiepunten op te nemen.

Selectiecriteria

De kamers worden per academiejaar toegewezen op basis van socio-economische factoren. Er bestaat geen garantie een kamer te huren voor je volledige studietraject. 

Deadlines

 • Aanvraag: 
  • Je kan een aanvraag indienen vanaf de eerste infodag van het voorgaande academiejaar tot en met 31 mei 2021. Je inschrijving aan de Universiteit Antwerpen dient nog niet voltooid te zijn op het moment van aanvraag. Aanvragen die na 1 juni worden ingediend, worden in volgorde van aanvraag aan de wachtlijst toegevoegd. 
  • Indien de Sociale Dienst vermoedt dat het dossier onvolledig is, kan bijkomende informatie worden opgevraagd. Onvolledige aanvragen worden niet behandeld.
  • Het aanvraagformulier is vanaf de eerste infodag onderaan deze pagina terug te vinden. 
 • Toewijzing: Je ontvangt ten laatste op 11 juni 2021 een e-mail met de beslissing. 
 • Bevestiging: Je bevestigt de kamer voor 1 juli 2021 per mail met een bewijs van betaling van de huurwaarborg als bijlage.

Contractduur

 • Er bestaat geen garantie een kamer te huren voor je volledige  studietraject. 
 • De huurcontracten in home CDE en bij Eclips I in de Biekorfstraat (Stadscampus) lopen van 1 september tot 30 juni. Indien gewenst kan de student de kamer tijdens de maanden juli en augustus doorhuren.
 • De huurcontracten bij Kotmerckx in de Rodestraat (Stadscampus) lopen van 15 september tot 14 juli. In principe worden de kamers tijdens de zomerperiode niet gehuurd, tenzij anders overeengekomen met de verhuurder. 

Bezichtiging

Omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 is er op dit moment nog geen informatie over een eventuele bezichtiging. Check onderaan deze pagina zeker de foto's en video's van de verschillende residenties.

Budgetvriendelijke kamers op de Stadscampus

De Universiteit Antwerpen heeft een samenwerkingsovereenkomst met enkele privéverhuurders voor het aanbieden van budgetvriendelijke kamers in Rodestraat 32 - 2000 Antwerpen en Biekorfstraat 65 - 2060 Antwerpen. 

De panden beschikken over een groen kwaliteiteitslabel en zijn voorzien van een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijk sanitair. Alle kamers (8 - 18m²) zijn voorzien van een internetaansluiting en basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met koud water. 

Eens de kamer door de Sociale Dienst is toegewezen, gebeuren alle verdere contacten voor contract en betalingsmodaliteiten rechtstreeks met de privéverhuurder.

De huurprijzen voor het academiejaar 2021-2022 variëren van 282 tot 367 EUR per maand, inclusief kosten. 

Studentenhome op Campus Drie Eiken

Het studentenhome telt 97 gemeubelde kamers, 2 studio’s en 6 appartementen. Het home is rustig gelegen op de campus in de omgeving van Fort VI en het sportcentrum van Campus Drie Eiken (Dr. Donnyplein 30, 2610 Wilrijk).

Alle kamers (12 m²) zijn voorzien van basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met warm en koud water. Per verdieping (10 kamers) delen de studenten een keuken met eetgedeelte, 2 douches en 2 toiletten. Alle kamers zijn voorzien van een internetaansluiting. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke ontspanningsruimte met tv, pingpongtafel en kranten. Er is mogelijkheid tot gebruik van een wasmachine en droogkast (mits aankoop van jetons). 

Een medewerker van de Sociale Dienst regelt deels op de site en deels vanop afstand de dagelijkse gang van zaken en staat in voor de opvang van de bewoners. Daarnaast is er per gebouw bij de studenten ook een blokverantwoordelijke aangesteld die beschikbaar is bij vragen of problemen. 

De huurprijzen voor academiejaar 2021-2022:

 • Kamer met gedeelde keuken en gedeeld sanitair: 225 EUR/maand + eenmalige kost van 50 EUR
 • Studio met eigen keuken en eigen sanitair: 340 EUR/maand + eenmalige kost van 50 EUR
 • Appartement voor 2 personen: 450 EUR/maand + eenmalige kost van 50 EUR

In de toekomst zullen een sporthal en meer koten Campus Drie Eiken doen bruisen!