De Universiteit Antwerpen heeft een residentie in eigen beheer in de onmiddellijke omgeving van Campus Drie Eiken. Daarnaast is er in de buurt van de Stadscampus een aanbod van budgetvriendelijke kamers bij private verhuurders waarmee de universiteit een samenwerkingsovereenkomst heeft. Al deze kamers worden toegewezen door de Sociale Dienst.

De aanmeldingsperiode voor een budgetvriendelijke kamer voor academiejaar 2023-2024 werd afgesloten op 8 mei 2023. Wens je alsnog in aanmerking te komen voor een kamer? Stuur een mailtje naar de Sociale Dienst om je op de wachtlijst te zetten.

De aanmeldingsperiode voor een budgetvriendelijke kamer voor academiejaar 2024-2025 is van 9 maart tot 6 mei 2024. Een aanvraag doen gaat tijdens deze periode via deze pagina.

Budgetvriendelijke kamers op de Stadscampus

De Universiteit Antwerpen heeft een samenwerkingsovereenkomst met enkele privéverhuurders voor het aanbieden van budgetvriendelijke kamers in Rodestraat 32 - 2000 Antwerpen en Biekorfstraat 65 - 2060 Antwerpen. 

De panden beschikken over een groen kwaliteitslabel en zijn voorzien van een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijk sanitair. Alle kamers (8 - 18m²) zijn voorzien van een internetaansluiting en basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met koud water. 

Eens de kamer door de Sociale Dienst is toegewezen, gebeuren alle verdere contacten voor contract en betalingsmodaliteiten rechtstreeks met de privéverhuurder.

De budgetvriendelijke huurprijzen voor het academiejaar 2023-2024 variëren van 310 tot 395 EUR per maand, inclusief kosten. De reguliere huurprijzen voor het academiejaar 2023-2024 variëren van 330 tot 420 EUR per maand, inclusief kosten. De waarborg bedraagt steeds één maand huur. 

Studentenhome op Campus Drie Eiken

Het studentenhome telt 97 gemeubelde kamers, 2 studio’s en 6 appartementen. Het home is rustig gelegen op de campus in de omgeving van Fort VI en het sportcentrum van Campus Drie Eiken (Dr. Donnyplein 30, 2610 Wilrijk).

Alle kamers (12 m²) zijn voorzien van basismeubilair: bed met matras, bureau, kast, stoel en een wastafel met warm en koud water. Per verdieping (10 kamers) delen de studenten een keuken met eetgedeelte, 2 douches en 2 toiletten. Alle kamers zijn voorzien van een internetaansluiting. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke ontspanningsruimte met tv en pingpongtafel. Er is mogelijkheid tot gebruik van een wasmachine en droogkast (mits aankoop van jetons). 

Een medewerker van de Sociale Dienst regelt deels op de site en deels vanop afstand de dagelijkse gang van zaken en staat in voor de opvang van de bewoners. Daarnaast is er per gebouw bij de studenten ook een blokverantwoordelijke aangesteld die beschikbaar is bij vragen of problemen. 

De waarborg bedraagt steeds één maand huur. De huurprijzen voor academiejaar 2023-2024:

 • Unit
  Budgetvriendelijke huurprijs per maand inclusief kosten (in euro). Om in aanmerking te komen voor deze huurprijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
  Reguliere huurprijs per maand inclusief kosten
  Kamer met gedeelde keuken en gedeeld sanitair (voor 1 persoon)
  281 (300 bij toewijzing na aanvraagperiode)
  370
  Studio met eigen keuken en eigen sanitair (voor 1 persoon)
  422 (451 bij toewijzing na aanvraagperiode)
  556
  Appartement (voor 2 personen)
  556 (594 bij toewijzing na aanvraagperiode)
  732

In de toekomst zullen een sporthal en meer koten Campus Drie Eiken doen bruisen! 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een kamer voldoe je op het moment van het betrekken van de kamer aan volgende voorwaarden:

 • Je bent Belg of gelijkgesteld. Gelijkgesteld met Belgen zijn de categorieën buitenlandse studenten die in aanmerking komen voor een studietoelage van de Vlaamse Overheid. Voor het segment internationale kamers neem je contact op met het International Student Housing Office.
 • Je bent voor het academiejaar 2023-2024 ingeschreven aan de Universiteit Antwerpen met een diplomacontract voor een eerste bachelor- of masteropleiding. Studenten in een schakel- of voorbereidingsprogramma dienen een gemotiveerde afwijking in. Je  studieprogramma omvat minimum 27 studiepunten. Studenten in een diplomajaar vormen een uitzondering en hoeven geen 27 studiepunten op te nemen.

Toewijzing

 • De kamers worden per academiejaar toegewezen op basis van socio-economische factoren. Er bestaat geen garantie een kamer te huren voor je volledige studietraject. 

Voor de aanvragen voor academiejaar 2024-2025 geldt het volgende:

 • Je ontvangt ten laatste op 14 mei 2024 een e-mail met de beslissing. 
 • Je bevestigt de kamer voor 24 mei 2024 per mail met een bewijs van betaling van de huurwaarborg als bijlage.


Contractduur

 • Er bestaat geen garantie om een kamer te huren voor je volledige studietraject. 
 • De huurcontracten in Eclips I in de Biekorfstraat (Stadscampus) lopen van 1 september tot 31 augustus. 
 • De huurcontracten in home CDE (Campus Drie Eiken) lopen van 1 september tot 30 juni. Indien gewenst kan de student de kamer tijdens de maanden juli en augustus doorhuren.
 • De huurcontracten bij Kotmerckx in de Rodestraat (Stadscampus) lopen van 15 september tot 14 juli. In principe worden de kamers tijdens de zomerperiode niet gehuurd, tenzij anders overeengekomen met de verhuurder. 

Bezichtiging

Tijdens de infodagen op zaterdag 9 maart en zaterdag 4 mei 2024 kan je tijdens de kijkmomenten de budgetvriendelijke kamers bezichtigen.

Je kan ook de kamer bekijken wanneer deze is toegewezen. Check onderaan deze pagina zeker de foto's en video's van de verschillende residenties.

Kottoelage

Budgetvriendelijke kamers komen niet in aanmerking voor een kottoelage