Architectuur studeren

Als architect geef je met de gebouwde omgeving vorm aan de open ruimte en de stad. Kiezen voor architectuur in Antwerpen, is kiezen voor een realistische en maatschappelijk geëngageerde opleiding met een scherpe en creatieve blik op de stad: je gebruikt de stad als laboratorium en hebt oog voor de context en realiseerbaarheid van je plannen.

Ontwerpen staat centraal, zowel in de bacheloropleiding als in je masterjaren. Ook al is het ontwerpproces maar een onderdeel van een veel groter en complexer proces, het is er een essentiële component van. Om te kunnen ontwerpen moet een architect verschillende vaardigheden en kennis bezitten, en die kunnen combineren. Deze vaardigheden brengen we je stap voor stap bij in de ontwerpstudio's.

 • Realistische opleiding
  Je ontwerpen zijn realiseerbaar en je neemt de omgeving mee in je ontwerp. De open ruimte is hierbij bijna net zo belangrijk als de bebouwde.
   
 • Stad Antwerpen als laboratorium
  De opleiding architectuur heeft een unieke samenwerking met het ruimtelijk beleid van de stad Antwerpen. Hierdoor betrekken de architectuurdocenten je tijdens je opleiding bij reële onderzoeksprojecten. Antwerpen is een gezellige stad met toch de kenmerken van een grootstedelijke regio: armoede, mobiliteit, migratie, de haven, besluitvorming... Tijdens je opleiding word je al snel geconfronteerd met deze uitdagingen.
   
 • Internationaal georiënteerd
  Architectuur kent geen grens. Je gaat elk jaar met je medestudenten en docenten op studiereis en doet regelmatig uitstappen. Daarnaast nodigt de opleiding ook elk jaar toonaangevende gastsprekers uit. Ook organiseert ze voor de masterstudenten een internationale designweek. Dankzij een sterk uitgebouwd internationaal netwerk kan je gemakkelijk op Erasmus naar meer dan 30 bestemmingen.
   
 • Pionier in Vlaanderen
  Op vlak van maatschappelijk ingebed ontwerpend onderzoek is de opleiding pionier. Ze vormt ontwerpers die met een scherpe en creatieve blik kwalitatieve bijdragen kunnen leveren aan een duurzame stedelijke bouwcultuur.