Architectuur studeren, iets voor jou?

Leren ontwerpen

Ontwerpen staat centraal, zowel in de bacheloropleiding als in je masterjaren. Ook al is het ontwerpproces maar een onderdeel van een veel groter en complexer proces, het is er een essentiële component van. Om te kunnen ontwerpen moet een architect verschillende vaardigheden en kennis bezitten, en die kunnen combineren. Deze vaardigheden brengen we je stap voor stap bij in de ontwerpstudio's.

Tobias vertelt over zijn eerste semester in de opleiding

Wie ben jij?

Als architectuurstudent ben je creatief ingesteld en heb je brede interesses: mens, maatschappij, kunst, wetenschap, architectuur, design, technologie, geschiedenis... allemaal komen ze aan bod. Je hebt een goede algemene vorming en goesting om met de theoretische vakken creatief aan de slag te gaan. 

Als student architectuur heb je intellectuele ambitie, een kritische ingesteldheid, een groot beeldend vermogen en ben je creatief. Als architect geef je de maatschappij vorm en maak je ze leefbaar. Daarom heb je een eigen visie op de uiterlijke kenmerken van een samenleving. Je bent wat eigenzinnig en durft out of the box te denken. Een architect is geen dromer, het is een wereldverbeteraar. Maar niet met woorden, wel met visionaire ontwerpen.

Ben jij een man/vrouw/x met een plan?

​In Antwerpen leiden wij onderzoekende en creatieve ontwerpers op. De theoretische vakken zijn ondersteunend aan het ontwerp, en geen studie op zich