De weg ligt open naar een breed werkveld

Niet elke student wordt architect. Je kan ook bij een bedrijf of bij de overheid starten als consultant, adviseur of deskundige in allerlei aspecten van het bouw- en ontwerpproces. Je kan aan de slag als projectleider of medewerker in de sectoren bouw, vastgoed en projectontwikkeling. Of wat denk je van een job als beleidsmaker of ontwerper in ruimtelijk beleid?

Het beroep van architect, vaak als zelfstandige, evolueert steeds meer van individueel ontwerper naar partner in een ontwerp- of bouwteam. Je werkt samen met ingenieurs, aannemers, economen, veiligheidscoördinatoren en energie-deskundigen in een multidisciplinaire omgeving. Wil je de volle verantwoordelijkheid opnemen voor je projecten, dan moet je na je studie twee jaar stage lopen. Pas dan kan je je inschrijven bij de orde van architecten en als zelfstandige architect aan de slag.

Na een educatieve master in de ontwerpwetenschappen kan je als leraar in het secundair onderwijs aan de slag. Uiteraard kan je ook doctoreren aan onze universiteit en een academische carrière starten.

Jens Fruytier_voorpagina


Jens Fruytier: "Architectuur is meer dan gebouwen ontwerpen, het is een passie die mens en omgeving verbindt."

Annelien Grandry


Annelien Grandy: "Het is een intense
ervaring om elkaar te helpen in de ontwerpstudio's."

Maxime Waumans


Maxime Waumans: "Bijleren en nieuwsgierig zijn werd tijdens mijn opleiding een evidentie: een houding die nog elke dag zijn vruchten afwerpt."

lucas1


Lucas Van Remoortel: "In Antwerpen draait het niet alleen om coole designs of objecten, maar wel om de architectuur én haar context binnen de stad."