Side header image

Bachelor in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie: profiel

Jij

  • Heb je een brede interesse in gezondheid?
  • Hou je van sporten en bewegen?
  • Wil je ook anderen stimuleren om meer en beter te bewegen? 

Dat bewegen niet vanzelfsprekend is ontdek je pas als je ergens last van krijgt… of als je deze opleiding volgt. Word jij een specialist in beweging?

Je opleiding

Opnieuw leren lopen, terug aan het werk, een blessure voorkomen, gewoon weer boodschappen doen… Als kinesitherapeut help je mensen met houdings- en bewegingsklachten. Zodat zij de draad van hun leven weer kunnen oppikken, gezond oud kunnen worden of gewoonweg de dingen kunnen doen die ze graag doen.
 
Net als in je latere beroepsleven kruip je tijdens je opleiding in 3 professionele rollen:

  • clinicus: je leert hoe je patiënten behandelt en begeleidt
  • wetenschapper: je doet wetenschappelijk onderzoek
  • professional: je wordt een manager die een eigen praktijk kan leiden 

Wist je dat de provincie Antwerpen het hoogste aantal ziekenhuisbedden in Vlaanderen telt? Daar kan jij straks een heleboel stage-ervaring opdoen.

Je toekomst

Met dit bachelordiploma op zak heb je aan de Universiteit Antwerpen binnen dit vakgebied rechtstreekse toegang tot de master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie:

Enkel na het behalen van het masterdiploma kan je het beroep van kinesitherapeut uitoefenen. Veel kinesitherapeuten associëren of werken samen in een zelfstandige praktijk. Andere gaan aan de slag in ziekenhuizen, revalidatiecentra of woon- en zorgcentra. Maar ook in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs liggen er kansen voor jou klaar.