Antwerpen en chemie, een sterke binding

Alle oud-studenten zijn het erover eens: de nabijheid van de grootste chemische bedrijven ter wereld geeft de opleiding chemie aan UAntwerpen net dat tikkeltje meer.

Bedrijfsbezoeken

Tijdens het bedrijfsbezoek aan BASF bekijk je van nabij het ammoniakproces en de ethyleenoxide-plant; twee mooie voorbeelden van processen waar katalyse een belangrijke rol speelt. De theorie uit je opleiding wordt zo heel tastbaar en concreet. De rondleiding gebeurt door Herman Baets en Philip Buskens, beiden werkzaam bij BASF en tegelijkertijd jouw lesgevers in de opleiding chemie.

Het jaarlijkse bezoek aan Lanxess vindt plaats in het kader van het verplichte opleidingsonderdeel 'Chemical reaction engineering'. Je maakt er kennis met chemische productie-installaties en krijgt er toepassingen van de cursus te zien.

Tweejaarlijks wordt ook Janssen Pharmaceutica in Geel bezocht voor het opleidingsonderdeel 'Homogeneous catalysis'.

Stages

Als masterstudent mag je op bedrijfsstage, waarbij je je vier dagen per week helemaal onderdompelt in een bedrijf. Je kan er ook voor kiezen via Erasmus in het buitenland ervaring op te doen.

Lesgevers uit de praktijk

Anne Smekens van Umicore, Philip Buskens en Herman Baets van BASF, Stefaan Van Dijck van Kemin. Zij zijn maar enkele voorbeelden van docenten die voor een belangrijke chemische speler werken en die hun ervaringen met enthousiasme komen doorgeven.