Getuigenis werkstudent schakelprogramma

Werkstudent Gandert: "De theoretische inhoud is zeer relateerbaar aan de professionele ervaring die je als werkstudent reeds hebt."


Werkstudent

"Door mijn professionele achtergrond als kwaliteitsverantwoordelijke in de farmaceutische industrie ben ik gedreven door continue verbetering. Combineer dit met een gezonde dosis ambitie, gepaard met een interesse in opleiding en ontwikkeling, en je hebt de reden waarom ik gestart ben met de masteropleiding Communicatiewetenschappen-Strategische Communicatie.

Het is niet evident een voltijdse job te combineren met een masteropleiding, maar door de faciliteiten die Universiteit Antwerpen aanbiedt, is het meer dan haalbaar. Zo worden bijvoorbeeld bepaalde lessen opgenomen of zijn alternatieve opdrachten mogelijk wanneer aanwezigheid in de lessen moeilijk is. Daarnaast is vooral een goede planning en doorzettingsvermogen cruciaal. Ik heb elk academiejaar ongeveer 30 studiepunten opgenomen en ook gebruik gemaakt van Vlaams Opleidingsverlof. Verder nam ik in het begin van het academiejaar steeds contact op met de docenten om enkele praktische zaken (zoals studiemateriaal) te bespreken." 

Schakeljaar

"De overgang vanuit mijn bachelor Communicatiemanagement naar het schakelprogramma en masterjaar verliep vlot. Meer nog, de theoretische inhoud is zeer relateerbaar aan de professionele ervaring die je als werkstudent reeds hebt: ervaringen als leidinggevende, ervaring met communicatie tijdens projecten, … , maar ook de kennis die je opbouwt in de directe omgang met collega’s.

Via vakken zoals statistiek, en andere (al dan niet methodologische) vakken, word je klaargestoomd om aan je masterjaar te beginnen. Het schakeljaar is best pittig, maar motiverend doordat je de inhoudelijke relevantie voor het verdere traject ziet."