Fysica studeren doe je in Antwerpen

Onderwijs van toponderzoekers

De opleiding fysica aan de Universiteit Antwerpen heeft een sterke onderzoekstraditie en dat merk je ook in het onderwijs dat je volgt. Als student werk je samen met de topresearchers in onze onderzoeksgroepen, die jou betrekken bij hun onderzoek. Eén van jouw toekomstige proffen, bijvoorbeeld, onderneemt actie om de Einstein Telescope voor zwaartekrachtgolven naar België te halen. Ook tijdens je bachelorjaren zal je al vaak aan het experimenteren gaan.

Bachelorproef

Als afronding van je bacheloropleiding schrijf je een bachelorproef. In deze paper werk je zelf een wetenschappelijke opdracht uit, theoretisch of experimenteel. Je voert deze opdracht uit onder begeleiding van één van onze onderzoeksgroepen. Je leert daarbij wat onderzoek echt inhoudt en doorloopt zelf alle verschillende onderzoeksfasen.

De krachtigste elektronenmicroscoop van Europa?

Die staat aan de UAntwerpen!

Elke student telt

De opleiding fysica aan de Universiteit Antwerpen is een kleinschalige opleiding: je legt heel gemakkelijk contact met je proffen en je medestudenten. Kleine lesgroepen en een persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt.

Met je meter of peter sta je er niet alleen voor

We verwachten dat je je studie zelf in handen neemt, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Je kan rekenen op studieadvies en studentenbegeleiding. Onze bedoeling? Jou helpen waar nodig, van het moment waarop je inschrijft tot het moment waarop je je diploma in handen krijgt.

Als je als nieuwe student start in de opleiding fysica krijg je, samen met enkele medestudenten, een doctoraatsstudent als peter of meter. Hij of zij wordt jouw directe contactpersoon en volgt jouw studieactiviteiten en resultaten van tussentijdse testen op. Dankzij deze contactmomenten behoud je het overzicht over je studievoortgang en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Ook de studentenvereniging WINAK is hier nauw bij betrokken.

Fysici UAntwerpen rollen qCraft uit

Kwantumfysica geïntegreerd in Minecraft