Fysica studeren

Bijna alle moderne technologieën zijn gebaseerd op fysica: zonder onderzoek en ontwikkeling door fysici is er geen gps in je auto, geen halfgeleiderelektronica en geen MRI of CT-scan in het ziekenhuis. Heb jij interesse in de werking van de natuur, maar evengoed in het allerkleinste deeltje dat in de natuur bestaat? Dan kan jij als fysicus meewerken aan de maatschappij van morgen.

Kennis en onderzoek

Tijdens de opleiding fysica balanceer je voortdurend tussen theorie en experiment: de ene keer denk je na over fundamentele vragen, de andere keer doe je onderzoek in het labo. In het gevarieerde studieprogramma ligt de nadruk dan ook op fundamentele kennis en fundamenteel onderzoek.

Brede wetenschappelijke vorming

Je legt een stevig fundament van fysica, wiskunde en informatica. Wiskundige methoden voor de fysica, kansrekening, statistiek en programmeren komen daarbij aan bod. Dit zijn immers belangrijke hulpmiddelen om de stap te maken van fysische theorieën en wetten naar fysische berekeningen en ontwikkelingen. Een goede voorkennis wiskunde is dus belangrijk.

Grenzeloze mogelijkheden

Je wordt een expert in probleemoplossend denken. Na de opleiding heb je de jobs voor het uitkiezen. Er is geen sector waarin geen fysicus werkt.