Fysica studeren, iets voor jou?

  • Ben je een rasechte problem solver?
  • Hou je van exacte wetenschappen en ben je graag abstract maar ook experimenterend bezig?
  • Heb je een passie voor de fundamentele vragen over de werking van de natuur, maar ook voor de allerkleinste deeltjes? Ben je mateloos geboeid door de evolutie van het heelal?
  • Ben je benieuwd naar de wereld van de kwantumfysica met talloze toepassingen zoals supergeleiding, nanostructuren, lasers en beeldvorming?
  • Wil je meewerken aan de maatschappij van morgen met jouw onderzoek op het gebied van nanotechnologie, fotonica of kwantuminformatica?

Dan ben je een fysicus in spe, voor wie de opleiding fysica een tweede natuur wordt, terwijl je de mysteries van de natuur probeert te doorgronden met theoretisch én experimenteel onderzoek.

Inzicht in zicht!

Als fysicus in spe heb je een sterke interesse in en aanleg voor wiskunde en natuurkunde en voor exacte wetenschappen in het algemeen. Wiskundig en wetenschappelijk inzicht zijn een absolute must. Met andere woorden: begrijpen wat je doet en studeren met inzicht.

De wetten van de fysica worden vooral uitgedrukt in vrij abstracte begrippen zoals energie, temperatuur, elektrische lading… Het is dan ook belangrijk dat je exact, logisch en abstract kan denken en over een goed ruimtelijk inzicht beschikt. Dat heb je nodig om het juiste inzicht in deze begrippen te verwerven en verbanden tussen deze begrippen te leggen.

Leerlingen uit wetenschappelijk sterke studierichtingen met minimaal 5 tot 6 uur wiskunde staan dan ook het sterkst aan de start. Lees meer over de verwachte voorkennis voor deze opleiding.