Sluit je aan bij een studentenvereniging

Student zijn is meer dan studeren alleen. Om ervoor te zorgen dat jij zeker het beste uit je studentenleven haalt, staan verschillende studentenverenigingen en participatieorganen voor je klaar. Wat je interesse ook is, voor iedereen is er wel iets te vinden. Dit zijn de drie grootste verenigingen en participatieorganen die gelinkt zijn aan de opleiding geneeskunde.

SOGA

SOGA staat voor Studenten Overleg Geneeskunde Antwerpen en is opgericht door en voor studenten. SOGA brengt alle jaarverantwoordelijken, studentenvertegenwoordigers en andere geneeskundestudenten samen om de mening van de studenten op tafel te leggen en om deze op een representatieve en gefundeerde manier over te brengen naar de verschillende professoren en overlegorganen. Het doel: samen de opleiding verbeteren, want een goede opleiding is de basis van elke arts!

EMSA

Bij de European Medical Students’ Association (EMSA) kom je als geëngageerde student zeker aan je trekken. Het doel van EMSA is om geneeskunde dichter bij de mensen te brengen, maar ook om (toekomstige) geneeskundestudenten te helpen. De studenten EMSA boksen bijvoorbeeld elk jaar een voorbereidingsprogramma voor het toelatingsexamen arts in elkaar en organiseren andere evenementen, zoals het Teddy Bear Hospital. Zin in een internationale ervaring? Bij EMSA vertrekken regelmatig studenten voor een buitenlandse stage, uitwisseling of een internationaal congres.

Aesculapia

Aesculapia is de facultaire studentenvereniging van de opleiding geneeskunde. Wie wil uitblazen na het studeren, kan bij hen terecht voor de leukste TD’s en cantussen. Die vinden plaats op een boogscheut van de campus. Daarnaast biedt de vereniging symposia aan over onderwerpen als omgaan met stress, de financiële aspecten van arts zijn enzovoort.

De studenten geneeskunde helpen elkaar elke examenreeks ook weer voort met de survivalgids van Aesculapia. Die gids wordt elk jaar aangevuld met actuele tips voor de examens.