Specialiseren na de master in de geneeskunde

Na de master in de geneeskunde ben je arts, maar je bent nog niet klaar: om als arts aan de slag te gaan, moet je je specialiseren. 

Klinisch specialisme

De master-na-master in de specialistische geneeskunde duurt - afhankelijk van je specialisme - 4 tot 7 jaar. Alle erkende (sub)specialismen, van anesthesie tot urologie, zijn mogelijk. Je brengt de meeste tijd door in het ziekenhuis bij de patiënt.

Huisarts

De master-na-master in de huisartsgeneeskunde neemt 3 jaar in beslag. Je gaat al tijdens de opleiding aan de slag in een huisartspraktijk. De Universiteit Antwerpen beschikt over een dynamisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde met een eigen onderzoeksgroep en een uitgebreid netwerk van huisartsenopleiders.

Sociale geneeskunde

Deze tak van de geneeskunde houdt zich vooral bezig met preventieve zorg gericht op verschillende doelgroepen. Je kan bijvoorbeeld sport-, school-, jeugd-, verzekerings- of bedrijfsarts worden:

Wetenschappelijk onderzoek

Heb je interesse in wetenschappelijk onderzoek, dan is doctoreren iets voor jou. Met een doctorstitel op zak kan je als onderzoeker en docent aan de universiteit werken, maar ook voor een praktijkarts is een doctoraat een meerwaarde.