Bereid je voor op het toelatingsexamen arts met de voorbereidende workshops van EMSA

Wat moet je kennen en kunnen voor het toelatingsexamen?

Het leerstofoverzicht voor het toelatingsexamen vertelt je wat je moet kennen. Het is belangrijk om de leerstof van de wetenschapsvakken wiskunde, chemie, fysica en biologie uit het middelbaar opnieuw in te studeren of zelfs bij te spijkeren, zeker als je in het middelbaar maar een beperkt pakket wetenschappen kreeg. Maak je ook vertrouwd met medische teksten, zoals die uit het Tijdschrift voor Geneeskunde. Je kunt jezelf testen aan de hand van de examens van de voorbije jaren.

Verhoog je slaagkansen

Wil je je slaagkansen verhogen? In 6 workshops bereid je je optimaal voor op het toelatingsexamen arts. Deze worden elk jaar georganiseerd door studentenvereniging EMSA (European Medical Students' Association Antwerpen), in samenwerking met de opleiding geneeskunde aan UAntwerpen.

De studenten achter de organisatie hebben allemaal zelf het toelatingsexamen in een recent verleden afgelegd en zitten middenin de opleiding geneeskunde. Zij weten dus als geen ander hoe jij je het beste voorbereidt! De workshops zelf worden gegeven door experts: een mix van professoren geneeskunden en leerkrachten wetenschappen uit het middelbaar onderwijs.

De 6 workshops

De workshops bereiden je specifiek voor op de verschillende examenonderdelen.

  • Wiskunde 
  • Fysica 1 
  • Fysica 2 + VAARDIG 
  • Biologie + CLEAR
  • Chemie 
  • Proefexamen 

In de workshops wiskunde, fysica, biologie en chemie overlopen de docenten bondig de theorie en bespreken ze voorbeeldvragen, waarbij de nadruk ligt op oplossingstechnieken.

In de workshop CLEAR oefen je vaardigheden om als arts goed te communiceren met patiënten. In de workshop VAARDIG oefen je technieken om vragen bij medische teksten te beantwoorden.

‚ÄčSchrijf je in voor de workshops (vanaf 1 november)

Wanneer? 

De workshops vinden elk jaar plaats op zes zaterdagen in de periode februari-april op de Campus Drie Eiken, de plek waar onze geneeskundestudenten heel wat tijd doorbrengen. Het is ook mogelijk om één of enkele workshops te volgen. De laatste workshop is een proefexamen.

Kostpijs

  • Het totaalpakket kost 40 euro.
  • Een losse workshopdag kost 7 euro. Die van het proefexamen kost 4 euro.
  • De oefeningenbundel kost 15 euro (maar is inbegrepen als je kiest voor het totaalpakket).

Workshops tijdens Covid-19

Gezien de Covid-19 maatregelen kon het laatste deel van de workshops niet live doorgaan. EMSA heeft daarom een online aanbod uitgewerkt voor elk van hun workshops en stelt dit nu volledig online ter beschikking tot 25 augustus 2020, de uitgestelde datum van het toelatingsexamen.
Op deze manier willen ze de deelnemers een extra mogelijkheid bieden om zich grondig voor te bereiden op het examen. Het online pakket kost 30 euro (opnames van de workshops + oefeningenbundel en cursus)

Schrijf je in

Inschrijven doe je bij EMSA en kan tot en met de woensdag voor elke workshop.