Bereid je voor op het toelatingsexamen arts

Verhoog je slaagkansen met het EMSA voorbereidingstraject

Studentenvereniging EMSA (European Medical Students' Association Antwerpen) organiseert in samenwerking met de opleiding geneeskunde aan UAntwerpen een vernieuwd voorbereidingstraject voor het toelatingsexamen geneeskunde. Dit traject bestaat uit:

  • een online cursus met kennisclips, theorie en oefeningen;
  • zes workshops op Campus Drie Eiken en een online proefexamen in april, zodat je al eens kan testen hoe ver je staat;
  • een oefenbundel met oefeningen van het toelatingsexamen van de vorige jaren.

Vanaf 1 oktober 2021 kan je opnieuw inschrijven voor het voorbereidingstraject. Dan stellen we de online cursus terug open, gevolgd door een nieuwe reeks workshops in het voorjaar van 2022. Intussen kan je een infosessie volgen:

Tijdens deze infosessie geven de EMSA-studenten en de docenten van de workshops je toelichting bij het toelatingsexamen en delen ze hun tips & tricks voor een goede voorbereiding. Daarnaast leggen ze je uit hoe het voorbereidingstraject is opgebouwd en wat je precies mag verwachten.

Online infosessie: "Hoe kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?"

Schrijf je in voor de online infosessie op woensdag namiddag 6 oktober!

Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. Je dient deze kennisclips te bekijken ter voorbereiding van de workshops.

[Top]

Workshops en proefexamen

De workshops bereiden je specifiek voor op de verschillende examenonderdelen en gaan door op Campus Drie Eiken, de thuisbasis van de studenten geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. 

Tijdens de workshops over de wetenschapsvakken, maak je samen met professoren de oefeningen van de voorbije edities, met nadruk op de oplossingstechnieken. Daarnaast is er voldoende ruimte om ook eventuele vragen hierbij te beantwoorden. 

In de workshop CLEAR oefen je vaardigheden om als arts goed te communiceren met patiënten. In de workshop VAARDIG oefen je technieken om vragen bij medische teksten te beantwoorden.

De vijf workshops gaan telkens door op een zaterdag tussen februari en maart en zijn online te herbekijken voor wie ingeschreven is. In april kan je deelnemen aan een online proefexamen, dat gebaseerd is op examenvragen van de afgelopen jaren. Zo kan je meteen testen hoe ver je staat met je voorbereiding.

De workshops van 2021 gingen door op onderstaande data, de planning voor 2022 wordt in oktober bekend gemaakt.

  • zaterdag 13 februari: vaardig (vm)
  • zaterdag 27 februari: biologie (vm) en CLEAR (nm)
  • zaterdag 13 maart: fysica (hele dag) 
  • zaterdag 20 maart: wiskunde (hele dag)
  • zaterdag 27 maart: chemie (hele dag)

[Top]

Oefenbundel

Verder biedt EMSA een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen uit eerdere examens om het toelatingsexamen grondig voor te bereiden.

Schrijf je in voor de online cursus (vanaf november).

[Top]

Kostprijs

Het totaalpakket (online toegang, kennisclips, deelname aan de workshops én oefenbundel) kost 40 euro.

[Top]

Interesse? Schrijf je in!

Inschrijven doe je bij EMSA en kan tot voor het toelatingsexamen, je toegang tot de online module blijft geldig tot de dag na het examen.
Het examen 2021 vond intussen al plaats. De inschrijvingen zijn nu tijdelijk gesloten, maar vanaf 1 oktober start de nieuwe reeks, dat is meteen ook de startdatum om je in te schrijven.

Heb je interesse voor het online pakket en de workshops van 2021-2022? 
Meld je aan en wij houden je op de hoogte.

[Top]

Voorbereidingspakket en workshops 2021-2022?

Blijf op de hoogte!

Over de organisatoren

Deze voorbereidende cursus is gemaakt door studenten van de studentenvereniging EMSA, onder begeleiding van docenten geneeskunde. De kennisclips op het online platform zijn opgesteld en opgenomen door studenten geneeskunde. Deze studenten hebben allemaal zelf het toelatingsexamen in een recent verleden afgelegd. Zij weten dus als geen ander hoe jij je het beste voorbereidt! De studenten van EMSA worden ondersteund door de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Verder worden de workshops zelf gegeven door experts: een mix van professoren en leerkrachten wetenschappen. 

[Top]