Labo's

In de verschillende labo's van elektronica-ICT zet je de theorie om in de praktijk.

Bekijk deze vlog en ontdek de labo's!

Labo informatica

Deze studenten programmeren een beeldherkenningssoftware, zodat die software de golfbal in beeld kan herkennen. Het blauwe gedeelte van de golfbal wordt al herkend door de software, maar het witte gedeelte nog niet. De student moet dus de software nog bijstellen.

Labo communicatie

Labo elektronica: FabLab

In het FabLab ontwerpen onze studenten quadcopters (soort drone). De studenten gebruiken deze prototypes en leren in het labo "distributed embedded systems" hoe je deze complexe elektronische systemen met zelfontworpen software kan aansturen.

 

Je basiskennis elektronica wordt ook gebruikt om leuke elektronische gadgets te bestuderen. Hier zie je de studenten miniatuurelektronica ontleden.

Tweedejaarsstudenten ontwierpen voor het Wetenschappelijk project een 3D-LED-module om muziek te visualiseren.

Labo moving objects

Mobile opstellingen worden ook gebruikt voor het in kaart brengen van extreme omgevingen zoals ondergrondse tunnels en mijnschachten. Zo testen en valideren onderzoekers zelfontworpen sensoren. Een voorbeeld van zo'n mobile opstelling is de robot ATR4-Junior, die gebruikt wordt in het kader van een masterproef.

Onderzoekslabo elektronica

Het onderzoekslabo elektronica: de naam zegt het al. Hier doe je onderzoek naar elektronica. Om elektronicasystemen te ontwerpen zijn meettoestellen natuurlijk essentieel. Zo zie je op de foto hieronder bijvoorbeeld een logic analyzer, om digitale signalen op te meten.

De ontwikkeling van de nodige 'intelligentie' in zelfrijdende wagens is een grote uitdaging. Hier gebruiken masterstudenten een 1/10 schaalmodel om voor hun masterproef de intelligente logica te ontwerpen.

Elektronicasystemen, communicatiesystemen, roboticasystemen. Het zijn allemaal systemen die aangestuurd worden door software. Kennis van softwareontwerp is dan ook een belangrijke component van elke realisatie in je opleiding.

ImagineLab

Het iMagineLab is de technologieclub, waar studenten naast hun opleiding samen sleutelen aan eigen projecten. Naast die projecten nemen ze ook deel aan hackatons, build challenges, wedstrijden en meer. 

Ontdek de VR-kamer, speel op de iMagineArcade of praat met Alex, de geanimeerde papegaaiassistent.

 

 

Onderzoekslabo: echokamer

In deze echokamer voeren masterstudenten en onderzoekers testen uit. Het doel is om zo zuiver mogelijk radiosignalen te kunnen meten.