Start met teamteaching: samen werken aan goed onderwijs voor elke leerling

Sta jij ook voor een diverse klasgroep waar je vaak handen en ogen tekortkomt? Vind je het waardevol om te kunnen samen werken met collega’s aan oplossingen voor de uitdagingen in jullie klassen en school? Wil jij jouw expertise en ervaring versterken met die van je collega’s en vice versa? Dan is dit traject over teamteaching zeker iets voor jou (en je collega)!

Teamteaching is een divers toepasbaar onderwijsmodel, maar hoe haal je er nu het beste uit? ESTAFETT ontwierp hiertoe een evidence-based professionaliseringstraject dat uitgevoerd, geëvalueerd en bijgestuurd werd. Op basis van deze ervaringen bieden we het nascholingstraject “Start met teamteaching” aan. We richten ons op leerkrachten die starten met teamteaching of die beperkte ervaring hebben en nog zoekende zijn.

Programma

In dit traject van 3 groepssessies voor teamteachers ligt de nadruk op inspireren vanuit onderzoek en praktijk en het uitwisselen van ervaringen. Je schrijft in als teamteachingsteam dat samen voor een groep leerlingen staat (per duo, trio of kwartet van teamteachers) zodat je de inzichten onmiddellijk kan toepassen in de eigen teamteachpraktijk.

Je haalt het meeste uit het traject als je minstens 4 uur per week samen kan teamteachen en als er overlegtijd (minstens één uur per week) mogelijk is.

Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 203 (tweede verdieping)

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2024-10-10T22:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
24/OND/187A
Academiejaar
2024 - 2025
Interessegebied
Onderwijs en pedagogie