Bilal studeert organisatie en management

Bilal Marchouh behaalde de bachelor ‘KMO-Management’ aan de KdG Hogeschool. Nadien voltooide hij het schakelprogramma en de master Organisatie en management met onderscheiding.

(Lees verder onder de foto.)

Wat heeft je overtuigd om een master te komen volgen?

Bilal: “Mijn droom was altijd om in het buitenland te werken. Tijdens mijn bacheloropleiding kreeg ik de kans om stage te lopen in het buitenland bij de Belgische ambassade. Daar gaf men mij de raad: “Als je de kans krijgt om een master te volgen, moet je dat echt doen. Dan krijg je veel meer opportuniteiten in Maleisië, in Azië.” En dat blijkt absoluut te kloppen. Tijdens mijn sollicitaties zeiden meerdere recruiters tegen mij dat ik een zeer gegeerd profiel had.”

Waarom koos je voor UAntwerpen?

Bilal: “Mijn keuze was eigenlijk snel gemaakt. De cultuur en de sfeer spraken me er erg aan. Het voelde vertrouwd aan, want ik nam er als hogeschoolstudent ook al deel aan de voetbaltoernooien die er in de sporthal van de Stadscampus worden georganiseerd door studentenverenigingen.”

Vanwaar je keuze voor de opleiding organisatie en management?

Bilal: “Het sloot enerzijds heel goed aan bij mijn vooropleiding. Maar anderzijds vond ik ook de mogelijkheid om een specialisatiemajor te kiezen interessant. Tijdens mijn eerdere bachelorstage moest ik ook erg strategisch werken, dus trok het me enorm aan om me daarin verder te ontwikkelen in de vakken van de specialisatie ‘strategie’.

Waarom zou je deze opleiding aan anderen aanbevelen?

Bilal: “De mooie combinatie van praktijk en theorie is uniek. Er zijn natuurlijk wel een paar theoretische vakken waarvoor je echt moet blokken, in het schakelprogramma en in de master zelf. Maar er is ook veel praktijk. Ik had dat onderschat op voorhand, maar je krijgt in deze opleiding echt de mogelijkheid om je academische kennis om te zetten in de praktijk. Ik denk bijvoorbeeld aan de aanpak van de vakken ‘Strategic management’, ‘Marketingbeleid’ en mijn keuzevak ‘Entrepreneurship and corporate governance’. Dankzij tal van groepsopdrachten krijg je de kans om je communicatieskills te verbeteren en in teamverband te leren werken. Dat zijn vaardigheden die vereist zijn voor elke job waarvoor je nadien solliciteert.”

Ook tijdens een vorige infodag deelde Bilal zijn studie-ervaringen

Zien we jou op één van onze volgende infodagen?