Alumni

Hier leer je meer over het leven na de master: in welke beroepsgroepen zijn onze afgestudeerden terechtgekomen en welke rol heeft de master hierin gespeeld? Onze alumni zijn aan het werk als onderzoeker aan de universiteit, achter de schermen in de politiek, in de communicatiesector, als journalist in het buitenland, als woordvoerder van een politicus of politieke partij...

 

Jihad Van Puymbroeck, stafmedewerkster voor pers en communicatie:

"De master politieke communicatie is heel praktijkgericht. Dat merk ik vandaag nog altijd. Als ik aan mensen moet uitleggen wat ik nu precies gestudeerd heb, kan ik dat heel concreet maken".

Koen Colpaert, woordvoerder:

"Mijn parcours na de master was weliswaar een aaneenschakeling van toevalligheden, maar een grote troef binnen de master politieke communicatie is de combinatie van theorie en stage (bij de VRT in mijn geval)".

Jurriaan Middelhoff, Ambassadeur Nederlandse ambassade Panama:

"Ik heb nog steeds veel aan de dingen die ik geleerd heb in Antwerpen".

Dorien Baens, communicatieadviseur:

"In tegenstelling tot andere masteropleidingen wordt er binnen de master politieke communicatie veel aandacht geschonken aan praktische vaardigheden. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van persteksten en cameratechnieken. Dit zijn zaken die in mijn huidige job enorm belangrijk zijn en die ik bijna dagelijks kan toepassen. Ik denk zeker dat ik hierdoor bij mijn sollicitatie een streepje voor had op de andere kandidaten".