Een internationale ervaring tijdens de master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Een groot deel van de studenten revalidatiewetenschappen en kinesitherapie kiest voor een internationale ervaring. Je hebt verschillende mogelijkheden:

  • Een klinische stage binnen of buiten Europa:
    • tijdens je eerste masterjaar (6 of 12 weken)
    • tijdens je tweede masterjaar (duur afhakelijk van je afstudeerrichting)
  • Thesisonderzoek binnen of buiten Europa tijdens je eerste masterjaar

> Lees meer over de algemene voorwaarden, bestemmingen, selectiecriteria, de procedure en de deadlines.

Ook als je thuisblijft, kan je internationale en interculturele competenties verwerven tijdens je studie. Dit wordt internationalisation@home genoemd. De opleiding biedt verschillende mogelijkheden, zowel binnen als buiten het curriculum: anderstalig en diversiteitssensitief onderwijs, internationale zomerscholen op de campus, buddysysteem voor Erasmusstudenten, vertegenwoordiging in de Commissie Internationalisering, …

Emilie, Anke en Elissa in Madagaskar 

"Wij liepen stage in Fanarenana, een centrum voor kinderen met een handicap. Verzorging van deze neurologische patiënten gebeurde in een volledig andere situatie dan bij ons. Dat in combinatie met de beperkte middelen maakte alles complex. Ondanks de taalbarrière merkten we wel dat de patiënten en hun familie ons zeer dankbaar waren. Na een tijd maakte de onzekerheid en onwennigheid plaats voor vertrouwen en veel voldoening! En natuurlijk hebben we tijdens ons verblijf ook genoten van parelwitte stranden, prachtige koraalriffen en meer." 

Michiel in Basel (Zwitserland)

"Ik heb vier maanden stage gedaan in Basel, les had ik dus niet. Op mijn stageplaats heb ik enorm veel bijgeleerd. Het beroep wordt daar ook anders benaderd. Andere inzichten en andere technieken hebben van mij een betere kinesist gemaakt.

In Basel is er altijd wel iets te doen. Tijdens mijn uitwisselingsperiode was er bijvoorbeeld Fasnacht, de equivalent van Carnaval van bij ons. Om vier uur ‘s nachts begint het feest waarna de volgende drie dagen voortdurend stoeten door de stad paraderen met kilo’s Räppli (Confetti). Ook zijn er veel sportwedstrijden, winkelstraten, natuurlandschappen en musea die je zeker kan en moet bezoeken!"