Studentenverenigingen

Om ervoor te zorgen dat jij zeker het beste uit je studentenleven haalt, staan verschillende studentenverenigingen en -organisaties voor je klaar. Maak kennis met ASV en Kinesia, de twee grootste verenigingen die gelinkt zijn aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Kinesia

Kinesia is de faculteitsclub die de studenten revalidatiewetenschappen en kinesitherapie samenbrengt. Kinesia ondersteunt haar studenten met didactisch materiaal zoals stagepakken, skeletten en wervelkolommen. Tijdens de examenperiodes staan ze paraat om de studenten te steunen. Opdat jij helemaal voorbereid bent op het beroepsleven, heeft Kinesia een aanbod aan workshops en infosessies klaar.

Naast deze studiegerelateerde zaken, word je bij Kinesia uiteraard ook voorzien van de (brood)nodige sport en ontspanning. Naast haar vele deelnames aan sportcompetities staat Kinesia bekend voor haar grote TD’s, Galabal der Kinesitherapie en sfeervolle cantussen, maar ook een streepje cultuur zal er niet ontbreken.

ASV Revaki

ASV Revaki is de vakinhoudelijke studentenvereniging van de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. ASV zorgt er samen met de studentenvertegenwoordigers voor dat jouw stem wordt gehoord binnen de opleiding door in dialoog te gaan met de docenten. Loopt er iets niet goed, helpt ASV je om dit aan te kaarten. Verder is er binnen ASV een buddyprogramma waarbij nieuwe studenten gekoppeld worden aan een ervaren student. Daarnaast organiseert ASV jaarlijks een kinequiz voor zowel studenten als docenten en andere studie-inhoudelijke activiteiten die een toevoeging zijn op het curriculum van de opleiding.

Discussieer jij graag? Hou je ervan jouw mening en die van je medestudenten te delen? Wil je graag meer betrokken zijn bij de opleiding? Dan ben je bij ASV aan het juiste adres!